رئیس مرکز تحقیقات پژوه آب گستر در رادیو گفت وگو با بیان اینکه پوشش گیاهی در زاگرس رو به نابودی است گفت: پوشش گیاهی در کشور به ویژه در این دوران خشکسالی به شدت کم شده است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، دکتر هدایت فهمی رئیس مرکز تحقیقات پژوه آب گستر با برنامه «گفتگوی علمی» در مورد بیابانزدایی گفتگو کرد.
فهمی بحث فرسایش و بیابانزایی را یکی از بحرانهای امروز محیط زیست کشور خواند و گفت: 20 درصد مساحت کشور ما بیابان است اما در شرایط فعلی شاهد گسترش پدیده بیابانزایی در کشورمان هستیم.
وی با اشاره به اینکه صد میلیون هکتار از اراضی کشورمان به سرعت در معرض فرسایش آبی و خاکی قرار گرفته افزود: سالانه دو میلیارد تن از خاک کشورمان فرسایش پیدا میکند و این موضوع 56 میلیارد دلار هزینه برای کشورمان خواهد داشت.
رئیس مرکز تحقیقات پژوه آب گستر در رادیو گفت وگو به مهم ترین علل بیابانزایی اشاره کرد و گفت: چرای بیرویه در مناطق مختلف کشور، جنگلتراشی، استفاده بیش از حد از خاک باعث و کشاورزی غیر اصولی و غیر پایدار باعث کاهش پوشش گیاهی، افزایش فرسایش خاک و افزایش سیلابها شده است.
وی با بیان اینکه پوشش گیاهی در زاگرس رو به نابودی است افزود: پوشش گیاهی در کشور به ویژه در این دوران خشکسالی به شدت کم شده است.
فهمی درمورد نقش سدسازی در بیابان زایی گفت: کسی مخالف سدسازی صحیح و علمی نیست اما مشکل در رهاسازی حقابه زیست محیطی مناطق است که تاکنون انجام نشده است.
وی از کمبود منابع مالی و سوء مدیریتها در این حوزه نیز انتقاد و اظهار کرد: اعتبارات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان محیط زیست حتی درصد کمی از نیازهای و فعالیتهای مورد نیاز در حوزه منابع طبیعی را هم پوشش نمیدهد و خیلی کم است.
رئیس مرکز تحقیقات پژوه آب گستر با بیان اینکه مدیریت سرزمین شامل منابع طبیعی و محیط زیست از نظر ساختاری مشکل دارد گفت: این یک پاردوکس و تناقض آشکار است که سازمان مدیریت منابع طبیعی در وزارت جهاد کشاورزی قرار داده شده و لذا تشکیل یک سازمان برای منابع طبیعی و محیط زیست به عنوان یک وزارتخانه با قدرت ضروری است.
آخرین دیدگاهها