ارسال کننده خبر حسین محمودی
فاضلاب خطرناک کارخانه های لبنیات آسفالت را میخورد!
خبرگزاری تسنیم: فاضلاب کارخانههای تولید کننده محصولات لبنیاتی زمانی به یک تراژدی بزرگ تبدیل می شود که سازمان محیط زیست استان تهران ، شهرداری منطقه را به عدم دخالت در اموری که به این سازمان مربوط نیست دعوت میکند و خود نیز قدم ازقدم بر نمی دارد.
به گزارش گروه “رسانههای دیگر” خبرگزاری تسنیم، اینجا ابتدای بزرگراه 65 متری فتح در مرز بین دو منطقه 18 و 9 تهران است. جایی که کارخانه های تولید کننده محصولات لبنی و فرآورده های آن سال های زیادی است که جای خوش کرده اند و میدانی نیز به نام میدان «شیر» در این محدوده به یمن وجود این کارخانه ها ایجاد شده است. کافی است تا وارد محله های شادآباد، 17 شهریور شوید دیگر ساختمان قدیمی کارخانه شیر لبنی پگاه آن نوستالوژی سالهای دور را که برای تهرانی ها دارد برای مردم این محله ها ندارد. الان دیگر این کارخانه امان مردم را بریده است و بوی نامطبوع پساب آن نفس کشیدن را برای مردم این محله سخت کرده است.
هرچند این کارخانه در مرز میان دو منطقه 9 و 18 قرار دارد اما مردم محله الغذیر میگویند که بوی فاضلاب این کارخانه و پساب آن وارد خیابان ها و فضای سبز این محله می شود. علیپور شورایاری محله 17 شهریور می گوید: پساب این کارخانه آسفالت خیابان را می خورد و در مدت کوتاهی گودالهایی را در خیابان ایجاد می کند.
بوی نامطبوع فاضلاب صنایع لبنی در خانه مردم!
اما این تازه اول ماجراست چرا که پساب صنایع لبنی راه خود را به فضای سبز باز کرده است و باعث خشک شدن درخت ها و درخته های در مسیر خود شده است. رحیم پاکند جانشین دبیرشورایاری محله 17 دشهریور این مصیبت ها را بخش کوچکی از مشکلاتی که این کارخانه برای محله به وجود آورده میداند:« بوی نامطبوع فاضلاب کارخانه نه تنها در خیابان و کوچه پس کوچه های محله به مشام می رسد، بلکه کافی است تا در فصل تابستان بخواهیم کولر را روشن کنیم آن وقت است که خانه هایمان پر از بوی نامطبوع فاضلاب می شود.»
در بزرگراه فتح تا چشم کار می کند کارخانه های شیر و محصولات لبنی، بستنی سازی و …. قرار دارد. هرچند تعدادی از این کارخانه ها در منطقه 9 واقع شده اند اما به گفته شورایاری محله الغیر؛ پساب ناشی از فعالیت، به حوزه منطقه 18 وارد میشود و از طریق کانالی اختصاصی از ضلع شمالی میدان شیر و از طریق حشایه فضای سبز زیرگذر بلوار الغدیر و قطع 45 متری زرند و طی خیابان زرند به کانال سجاد وارد میشود.
شهردار منطقه : پساب کارخانه های لبنیاتی خطرناک است
وحید نوروزی، شهردار منطقه 18 درباره مشکلات این کارخانه ها به افکار نیوز میگوید: به دلیل ورود پساب این کارخانه ها به سطح زمین و نفوذ ان به داخل زمین سفره های زیر زمینی را نیز آلوده کرده است که بسیار خطرناک است.
شهردار منطقه 18 ادامه می دهد: هرچند این کارخانه برابر قانون باید پساب تصفیه شده را با خط لوله 4 کیلومتری در تقاطع خیابان سعیدآباد با رودخانه کن به محیط پذیرنده رها کند اما پس از اجرای انتقال خط راهآهن به زیرزمین در بلوار 45 متری زرند، احتمالا کانال مزبور مسدود شده و پساب کارخانهها در محل فضای سبز راست گرد زیر گذر الغدیر به 45 متری زرند در حجم بالا که متاسفانه تصفیه نشده و خام است به سطح سواره رو و متعاقبا چاههای جذبی زیرگذر الغدیر جاری میشود که این امر ضمن ایجاد بوی بسیار نامطبوع و زننده که با گذر وسائط نقلیه از روی این نشتیهای فاضلاب، نواحی 4 و 5 و 3 این منطقه را متاثر کرده و شکایات بسیار زیادی را باعث شده است.
شهریور ماه سال 92 بود که شهرداری منطقه با شکافتن محل خروج فاضلاب خام در فضای سبز حاشیه زیرگذر، متوجه خروج گسترده فاضلاب خام شده که متاسفانه محل کانال و یا لوله انتقال یکپارچه نبوده و کولگذاری ایجاد شده جهت انتقال فاضلاب باعث نشت و جذب حجم قابل تاملی از فاضلاب خام لبنی که عمق خسارات زیست محیطی آن بر هیچ یک از شهروندان با حداقل اطلاعات زیست محیطی پوشیده نیست، به سفرههای آب زیرزمینی میشود.
بررسیهای قانونی نشان میدهد که به دلیل نوع تولیدات و فسادپذیری بالای شیرخام و محصولات و ضایعات حاصله از روند فعالیت، نظارت بر محصولات و همچنین نحوه امحاء ضایعات و بخصوص پساب حاصل از شستشو و شیر فاسد شده که حجم بسیار قابل توجهی نیز دارد از اصلیترین شروط ادامه فعالیت در داخل شهر تهران و در مجاورت همسایگان ایشان (مسکونی و صنعتی) است که این منطقه به منظور نظارت کامل و مستمر بر مزاحمتهای ناشی از این امر با استناد به رای بند 20 ماده 55 قانون شهرداریها جهت کارخانه شیر …در کمیسیون بدوی و نهایی شورای اسلامی شهر تهران، فعالیت واحد مزبور را بخصوص در راهاندازی و فعالیت مداوم سیستم تصفیه فاضلاب، تحت نظارت مستمر اداره محیط زیست ایستان و شهرستان تهران قرار داده و به طور مستمر این موضوع را نظارت میکند.
آقای شعبانی دبیر دبیران شورایاری منطقه 18 درباره اقداماتی که تا کنون منطقه در خصوص محار فاضلاب این کارخانه ها انجام داده است به افکار نیوز می گوید: این منطقه به منظور رفع معضل مزبور ضمن اصلاح محل خروج فاضلاب و نصب لوله عمودی در محل، جهت جلوگیری از خروج فاضلاب با صرف هزینههای غیر مرتبط به این منطقه، مانع از خروج فاضلاب شد ولی با توجه به حجم وسیع فاضلاب و عدم توجه مدیران کارخانه به این معضل اساسی، پساب مزبور حجم وسیعی از فضای سبز را پوشانده و از منافذ متعدد دیگر خارج میشود.
شهردار منطقه 18 آلودگی آب را یکی از تهدیدهای زیست محیطی پساب این کارخانه ها می داند و تاکید میکند: با توجه به استقرار شرکت … در خارج از حوزه منطقه و جهت جلوگیری از استمرار خسارات وارده به خصوص آلودگی گسترده آبهای زیرزمینی که لطمات جبران ناپذیری را به منابع محدود آبی شهر وارد میکند این منطقه مکاتبات بسیار و متعددی را با تمامی دستگاههای مسئول (اداره کل حفاظت محیط زیست تهران، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر، حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، شرکت آب و فاضلاب، اداره برق منطقهای، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شهرداری منطقه 9، ستاد محیط زیست و توسعه پایدار و شرکتهای شیر …و ….) بعمل آورده است.
آخرین دیدگاهها