
در پی نبود اراده کافی در سازمان حفاظت محیط زیست برای ایستادگی در برابر تخلفات سودجویان، شمارش معکوس برای نابودی جنگلهای کرخه و دز آغاز شده است؛ زمینهایی که سرمایه ملی و میراث طبیعی برای نسلهای آینده هستند.
خبرگزاری میزان- تعرض کشاورزان، آتشسوزیهای پیاپی و قطع درختان به منظور احداث سیلبند، در سالهای اخیر، بخش قابل توجهی از جنگلهای دز و کرخه را تخریب کرده و متاسفانه هر سال، از مساحت این جنگلهای ارزشمند میکاهد.
امیر سرخه، فعال محیط زیست با ابراز نگرانی از آینده جنگلهای گرمسیری دز و کرخه به میزان گفت: متاسفانه شمارش معکوس برای نابودی این اراضی ملی که میراث طبیعی برای آیندگان است آغاز شده است. به عنوان مثال، اواخر سال گذشته بود که به منظور احداث سیلبند، با مجوز ستاد مدیریت بحران و علیرغم مخالفت سازمان محیط زیست، ۲ هزار درخت در پارک ملی کرخه قطع شده و قطع ۳ هزار درخت دیگر هم دست اجرا گرفت.
وی افزود: هرچند سال گذشته اداره پارک ملی دز، با پیگیریهای قضائی موفق به خلع ید از نیم هکتار از اراضی پارک ملی و منطقه حفاظت شده دز شد اما مساحتی از جنگلهای دز و کرخه که طی سالهای گذشته توسط سودجویان، تخریب و به زمین کشاورزی تبدیل شدهاند بیش از ۷۰ هکتار است و متاسفانه باید پذیرفت که سازمان حفاظت محیط زیست طی دهه اخیر نتوانسته جنگلهای دو پارک ملی دز و کرخه را از تخریبها و دستاندازیها در امان نگه دارد.
سرخه فیلم و تصاویری از وضعیت کنونی جنگلهای پارک ملی دز در اختیار میزان گذاشت که در ادامه مشاهده میکنید؛ زیستگاهی ارزشمند که به دست سودجویان و در سایه انفعال سازمان حفاظت محیط زیست، جنگلهای زیبای آن از بین رفته، درختان قطع شده، زمین، تسطیح و به زمین کشاورزی تبدیل شده و زیر کشت گندم رفته است.
آخرین دیدگاهها