بودجه محیط بانی در بسیاری مواقع در جای خود هزینه نشده است

بودجه محیط بانی در بسیاری مواقع در جای خود هزینه نشده است

زنجان-رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: در بسیاری مواقع بودجه به اسم محیط بانی و یگان حفاظ محیط زیست گرفته شده است ولی لزوما در جای خود هزینه نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سمیه رفیعی بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مجلس توجه ویژه به حوزه محیط زیست دارد و با مصوبات خود عملاً این رویکرد خود را به اثبات رسانده است، گفت: مجلس شورای اسلامی یکی از نخستین مصوبات خود را بحث ابلاغ حمایت قضائی از محیط‌بانان قرار داد که این موضوع در خرداد سال قبل ابلاغ شد و برای حمایت از اجرایی شدن این قانون، در بودجه سال جاری یک ردیف بودجه اختصاصی برای این کار تعریف شد.

وی با اشاره به اینکه و برای نخستین بار است که یگان حفاظت به صورت جداگانه در بودجه محیط زیست دیده شده است، افزود: بنابراین انتظار از محیط زیست با این کار بیشتر خواهد شد و اجرای آن نیز بیشتر خواهد بود و انتظار ما از محیط زیست این است که حتماً این بودجه به محیط‌بانان اختصاص یابد.

محیط زیست به روش ۵۰ سال پیش مدیریت می‌شود

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه محیط‌بانان به لحاظ حقوق و مزایا جزو اقشار ضعیف جامعه هستند و از تکنولوژی‌های روز بهره‌مند نیستند، گفت: این اصلاً درست نیست که محیط‌بان خودش را سپر بلا کند و با توجه به وجود تکنولوژی‌های به روز ما در کشور این تجهیزات را نداشته باشیم و با مدیریت ۴۰ یا ۵۰ سال پیش اداره شود.

رفیعی با اشاره به اینکه مجلس نیز برادری خود را برای محیط‌بانی ثابت کرد، گفت: در بسیاری از اوقات بودجه به اسم محیط‌بانی، تجهیز و به اسم یگان گرفته شده ولی در جای خودش هزینه نشده است.

وی با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته از پاسگاه‌های محیط‌بانی ادامه داد: در بازدیدهای صورت گرفته از محیط‌بانی‌ها، آنچه بیشتر دیده می‌شود، نبود توجه کافی و قابل‌قبول در خصوص حمایت از محیط‌بانان و تأمین تجهیزات این نیروها است.

رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس بابیان اینکه باید توجه کامل به حوزه فرهنگ‌سازی محیطبانی صورت بگیرد، افزود: در بحث فرهنگ‌سازی در این بخش دچار نقصان هستیم، چرا که وقتی سازمان محیط‌زیست خودش محل‌هایی را با عنوان قرق‌های طبیعی و گردشگری شکارگاه را دارد، این موضوع فلسفه شغل محیط‌بانی را و ادبیات آن را دچار تردید می‌کند.

رفیعی افزود: بازخوردهایی که ما از موضوع داریم، این است که چرا وقتی شکار ممنوع است، پس چرا شکارچی خارجی می‌تواند، برود در منطقه شکار ممنوع و محیط‌بان باید با آنها همکاری کند، اما به عقیده بنده این نواقص به مدیریت برمی‌شود و باید تغییرات متحولانه‌ای در این حوزه داشته باشیم.