کمبود امکانات و تجهیزات برای حفاظت از جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد

شمارش معکوس برای مرگ درختان بلوط کهگیلویه و بویراحمد با توجه به کمبود امکانات و زیرساخت‌ها برای مبارزه با آتش سوزی‌ها آغاز شده است.کمبود امکانات و تجهیزات برای حفاظت از جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، شمارش معکوس برای مرگ درختان بلوط کهگیلویه و بویراحمد با توجه به نزدیک شدن به فصل گرم سال و آغاز آتش‌سوزی‌های عمدی و سهوی در مراتع و جنگل‌ها با وجود کمبود امکانات و زیرساخت‌ها آغاز شده است.

54 درصد از مساحت استان کهگیلویه و بویراحمد را جنگل و 34 درصد از مساحت این استان نیز مرتع است که به نوعی در ردیف استان‌های بکر، کوهستانی و جنگلی کشور قرار دارد که زیبایی خاص خود را دارد.

این استان به عنوان یکی از استان‌های شاخص حوزه زاگرس در پوشش جنگلی و مرتعی به شمار می‌رود و بیش از 28 درصد از پوشش جنگلی و مرتعی زاگرس مربوط کهگیلویه و بویراحمد بوده و مراتع جنگلی استان شامل درختان بلوط، بنه، افرا، زالزالک، گلابی وحشی، بادام کوهی و غیره می‌شود و بیش از 40 درصد از گونه‌های گیاهی کشور در این استان موجود هستند.

متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد تخریب وسیع جنگل‌ها و مراتع در حوزه زاگرس بوده‌ایم که از مهم‌ترین عوامل آن می‌توان به آتش‌سوزی‌های گسترده عمدی، سهوی و طبیعی، چرای بی‌رویه دام، قطع درختان، تصرف غیر قانونی و … اشاره کرد.

بی‌شک حفاظت از پوشش جنگلی و مرتعی در حجم وسیع و پراکنده آنهم با شرایط جغرافیایی و کوهستانی منطقه زاگرس مستلزم برخورداری از زیرساخت‌های لازم و امکانات مناسب است.

بیشتر بخوانید
هشدار آتش‌سوزی در عرصه‌های جنگلی استان گلستان صادر شد

جنگل‌ها و مراتعی که در آتش بی‌توجهی می‌سوزند/ عوامل انسانی علت 90 درصد آتش‌سوزی‌ها در استان سمنان

رئیسی: وقفی بودن جنگل‌های آق‌مشهد اثبات نشد/ رای نهایی توسط دیوانعالی کشور صادر می‌شود

در حفاظت از مراتع و جنگل‌ها نقش نیروی انسانی بسیار پر رنگ است و در وقوع بحران‌هایی نظیر آتش‌سوزی کمبود نیروی انسانی و امکانات تأثیر منفی خود را به خوبی اثبات کرده‌است.

با توجه به مساحت کهگیلویه و بویراحمد و وقوع چندین آتش‌سوزی بزرگ و ورود خسارت به هزاران هکتار از اراضی جنگلی و مرتع، با شروع فصل بهار و خشک شدن علف‌زارها و گیاهان در مناطق گرمسیری و شروع تفریح و گردش در مناطق سردسیری خطر وقوع آتش‌سوزی با توجه به سابقه دور از انتظار نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه وقوع بیش از 90 درصد از آتش‌سوزی‌ها توسط عوامل انسانی صورت می‌گیرد، گفت: در سال گذشته 945 کیلومتر آتش‌بُر جهت جلوگیری از گسترش حریق احتمالی در اراضی جنگلی و مرتعی استان ایجاد شد.

غلامحسین حکمتیان اصل افزود: در سال گذشته برای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی 16 اکیپ ثابت و 26 اکیپ سیار به‌صورت شبانه‌روزی در حال خدمت بوده‌اند.

حکمتیان اصل از کشف تعداد 72 فقره کوره زغال در سال گذشته در مناطق مختلف استان خبر داد و گفت: بیش از 24 تن زغال نیز کشف و ضبط شد.