معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت: یک قلاده خرس بالغ نر در پارک ملی گلستان در اثر تصادف با خودروهای عبوری تلف شد.
خیرآبادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گرگان با اشاره به کشف جسد یک قلاده خرس قهوهای اظهارداشت: یک قلاده خرس نر بالغ بر اثر تصادف با خودروهای عبوری از پارک ملی گلستان به احتمال فراوان کامیون در نزدیکی تونل گلزار تلف شد.
وی گفت: اکوسیستم پارک ملی گلستان میراث بسیار ارزشمندی است که در حفظ و حراست از این ذخیرگاه زیستکره همکاران زیادی شبانهروز در حال تلاش و کوشش هستند، متاسفانه با خبر شدیم شب گذشته خرس نر بالغ که در حال عبور از جاده ترانزیت داخل پارک ملی گلستان بود بر اثر برخورد با خودروی عبوری احتمالا کامیون از بین رفت.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان افزود: وجود این جاده عبوری معضل بزرگی برای پارک ملی گلستان است و هرساله به صورت متوسط بیش از 70 گونه از حیوانات چهارپا مانند گراز، شغال، روباه، خرس ، مرال و پلنگ و تعدادی از پرندگان در حین تردد از این جاده جان خود را از دست میدهند.
خیرآبادی گفت: بر اثر سیلهای متعدد در سالهای 1380 تا 1382 و ایجاد خسارتهای مالی و جانی به کشور هیئت وزیران در سال 1382 مصوب کرد وزارت راه و شهرسازی مکلف به بازسازی جاده داخل پارک و نصب گاردریل کامل و زیرگذر برای عبور حیات وحش شد و هچنین تکمیل جاده جایگزین شمالی برای عبور کامیونها و اتوبوسها و خوردوهای مسافری و ترانزیتی شد به گونهای که از این جاده عبوری داخل پارک، تنها با مقصد گردشگری استفاده شود.
وی افزود: براساس مصوبه هیئت وزیران، وزارت راه و شهرسازی متعهد به نصب گارد ریل در مسیر 25 کیلومتری پارک هست تا مانع توقف مسافران در طول مسیر و همچنین مانع عبور حیوانات از جاده شود اما با وجود مکاتبات و پیگیریهای متعدد در سنوات گذشته متاسفانه تنها 3 کیلومتر از این مسیر گاردریل نصب شده که یکی از دلایل مهم در تصادفات این جاده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان اظهار کرد: توقف مسافران در طول این مسیر خسارتهای زیادی به پارک ملی گلستان وارد کرده که یکی از مهمترین آنها ایجاد حریقهای متعدد و آتشسوزی گسترده در این پارک ملی در سال جاری و سنوات گذشته بوده که خسارتهای زیادی را به این ذخیرگاه زیستکره وارد کرده است.
وی گفت: تردد خوردوها با سرعت زیاد در جاده عبوری پارک و عدم رعایت سرعت مطمئنه در این مسیر و عدم نصب دوربینهای کنترل سرعت و عدم ایجاد گذرگاههای حیات وحش سبب شده که تصادفات شدت بگیرد و رانندگان فرصت کافی برای توجه به حیوانات عبوری از جاده را نداشته باشند.
خیرآبادی اظهار کرد: هیئت وزیران مسیر جایگزین شمالی در محور کلاله، گلیداغ و آشخانه را به عنوان مسیر واریانت با هدف حفاظت از این اکوسیستم جهانی و جلوگیری از تصادفات، آتشسوزیها و مرگ و میر ناشی از سیلابهای ویرانگر و همچنین کمک به رونق گرفتن اقتصاد مردم محروم روستاهای شمال شرق استان گلستان و خراسان شمالی مصوب کرد و وزارت راه موظف به بازسازی و بهسازی و تعریض این جاده کرد.اما تاکنون این مصوبه محقق نشده و هر ساله شاهد این حوادث هستیم و همچنین شاهد ورود شکارچیان متعدد در این مسیر با نام مسافر هستیم، حراست و حفاظت از مناطق متعدد پارک برای محیط بانان بسیار سخت شده است.
وی گفت: انجام تعهدات وزارت راه و شهرسازی در اجرای مصوبه هیئت وزیران ، تکمیل نصب گارد ریل به طول 23 کیلومتر، نصب دوربینهای کنترل سرعت و سرعتگیر، ایجاد گذرگاههای حیات وحش در مسیر جاده،راهاندازی و استفاده از جاده واریانت شمالی و آمادهسازی آن برای خوردوهای مسافری و ترانزیتی میتواند ضمانت لازم برای حفاظت از گونههای متعدد حیات وحش، جلوگیری از آتشسوزیها و از بین رفتن مرگ و میر ناشی از سیلاب در پارک ملی گلستان را به مسئولان بدهد و مانع از تصادفات جادهای منجر به مرگ شود.
آخرین دیدگاهها