مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: عامل ۳۰ تا ۴۰ درصد خشکی تالاب میانکاله، بهره برداری نابخردانه انسان از طبیعت است.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی در نشست هم اندیشی نمایندگان تشکل های زیست محیطی مازندران در اداره کل حفاظت محیط زیست این استان، به مخاطرات زیست محیطی متعددی همچون پسماند، پساب، جنگل خواری، ساخت وسازهای غیرمجاز دراستان و بلند مرتبه سازی های حاشیه دریای خزر که استان را تهدید می کند، اشاره کرد.
این مقام مسئول در خصوص ساخت و سازهایی که در قسمت جنوبی ساحل خزر انجام گرفته ابراز نگرانی کرد و گفت: متاسفانه شاهد ساخت برجهای بلند بدون رعایت فاصله گذاریهای استاندارد در سواحل خزر بویژه از شهر بابلسرتا رامسر بوده که مانع ورود هوا به دریا و ساحل می شود و موجب نامعتدل شدن هوای استان شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران با انتقاد از صدور مجوز برای چاههای غیر مجازی که قبل از سال ۱۳۸۵ حفر شده بودند، گفت: هنوز هیچ منطقی برای وضع این قانون ارائه نشده است تا دغدغهمندان حوزه محیط زیست را اقناع کند.
وی به طرح های شرکت های دانش بنیان مازندران اشاره کرد که می توان از طرح هایی همچون تصفیه فاضلاب خانگی(سپتاژ) در شهر تنکابن و احداث زباله سوز در گلوگاه نام برد و تاکید کرد: این اداره کل همچنان از طرح های زیست محیطی که به حفظ محیط زیست استان کمک کند، حمایت خواهد کرد.
ابراهیمی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا دولت ها به تنهایی قادر به حفظ محیط زیست نبوده و باید از ظرفیت مردمی در این حوزه استفاده کرد، افزود: تشکل های زیست محیطی با جدیت و مطالبه گری در جهت فرهنگ سازی و صیانت از محیط زیست تلاش می کنند و حفاظت از آن را به عنوان دغدغه و هدف اصلی خود می دانند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران همچنین به تلفات غیرعادی پرندگان مهاجر در دو سال اخیر در میانکاله اشاره کرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به عنوان مرجع شناسایی علت تلفات پرندگان راپس از بررسی و آزمایشهای تخصصی، بوتولیسم اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه ۲۵ درصد خلیج گرگان و تالاب میانکاله در ضلع غربی شهرستانهای گلوگاه و بهشهر کاملا خشک شده است، تنها راه نجات پرندگان مهاجر را احیای تالاب میانکاله و خلیج گرگان دانست.
ابراهیمی کارنامی ۳۰ تا ۴۰ درصد خشکی تالاب میانکاله را بهره برداری نابخردانه انسان از طبیعت برشمرد و گفت : حدود ۳۱ میلیون مترمکعب آب برای فعالیت هایی همچون پرورش ماهی و آب بندان ها در کنار ۹۰ میلیون متر مکعب برداشت از منابع آبهای زیر زمینی توسط چاه های مجاز و غیرمجاز در منطقه مورد استفاده قرار می گیرد که با رهاسازی این میزان آب می توانیم میانکاله را نجات دهیم.
در ادامه این نشست موسوی با اشاره به اینکه بعضی افراد با زیاده خواهی سعی درتخریب محیط زیست دارند، افزود: اگر مردم نسبت به مسائل آگاهی پیداکنند، دلسوزانه برای حفظ محیط زیست تلاش می کنند.
موسوی گفت: با افزایش جمعیت شاهد افزایش معضلات و مشکلات زیست محیطی هستیم و تشکل های زیست میحطی همراه و یار محیط زیست بوده که کار عام المنفعه و ایثارگرانه انجام می دهند.
وی اظهار کرد: سازمان های مردم نهاد نسبت به مسائل زیست محیطی دغدغه مند هستند که کار اطلاع رسانی و آگاهی سازی مردم و مسئولین و هشدارهای لازم در خصوص حفظ محیط زیست و تخریبهای احتمالی آن را برعهده دارند.
مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سامانه ارزیابی سمنهای زیست محیطی از آنان خواست تا اطلاعات مربوط به خود و و تشکل فعال خود را در این سامانه ثبت کنند.
در پایان این جلسه خانمها بوداغی، حبیبی(ویدوئو کنفرانس)، رییسی(ویدئو کنفرانس) و ملاحسینی (ویدئو کنفرانس) و داریوش عبادی از فعالان و تشکل های زیست محیطی استان با بیان معظلات و مشکلات استان همچون: مدیریت پسماند و پساب، نقش سازمانهای مردم نهاد در زمینه قانون گذاری، استفاده ازظرفیت جوامع محلی برای مشارکت، آموزش و فرهنگ سازی برای کودکان در کاهش زباله و ساخت وسازهای غیرمجاز درسواحل خزر، فعال نبودن زباله سوز نوشهر و الزام پیوست ارزیابی زیست محیطی ای پروژه های عمرانی پرداختند.
آخرین دیدگاهها