جواد نجار تمیزکار در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه بخش عمدهای از فاضلاب خانگی شهر لاهیجان به رودخانه سرازیر میشود، اظهار کرد: این مسئله به لحاظ بهداشتی و زیست محیطی کاملاً مغایر با قوانین و مقررات بوده و دستگاههای متولی همچون آب و فاضلاب و حفاظت محیط زیست باید هرچه سریعتر از ورود فاضلاب خانگی به داخل رودخانه لاهیجان جلوگیری کنند.
وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب ماهانه از طریق قبوض آب از شهروندان عوارض دریافت میکند به همین دلیل جمعآوری و ساماندهی فاضلاب شهری از وظایف ذاتی و اصلی این شرکت است.
رئیس شورای اسلامی شهر لاهیجان ادامه داد: حدود ۹ سال پیش، تصفیه خانه فاضلاب لاهیجان توسط مسئولان وقت افتتاح شد و شروع به کار کرد اما هنوز فاضلاب شهری به تصفیه خانه متصل نشده و مدیران آب و فاضلاب میگویند که برای اجرای آن بودجه مورد نیاز را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مناسب سازی، دیواره سازی، پاک سازی و هدایت آبهای سطحی رودخانه لاهیجان توسط شهرداری در دست انجام است اما مادامی که فاضلاب خانگی به رودخانه سرازیر شود مشکلات زیستمحیطی آن همچنان ادامه خواهد داشت.
تمیزکار تاکید کرد: شرکت آب و فاضلاب وظیفه دارد دفع فاضلاب شهری را ساماندهی و مشکلات آن را برطرف کنند اما تاکنون در این راستا هیچگونه اقدامی از سوی آنها نشده است.
وی افزود: اجرای سیستم دفع فاضلاب خانگی (سپتیک) جزئی از مصوبات شورای شهر است و افرادی که اقدام به ساخت و ساز میکنند باید آن را احداث کنند اما خانههای قدیمی فاقد این سیستم هستند و لوله فاضلاب خود را به صورت مستقیم به داخل رودخانه هدایت کردهاند و محیط زیست نیز هیچگونه نظارتی بر آنها ندارد.
رئیس شورای اسلامی شهر لاهیجان تصریح کرد: هنگامی که شهرداری زبالههای شهری را در منطقهای خارج از شهر دپو میکند، حفاظت محیط زیست به سرعت نسبت به انتشار شیرابه زبالهها و مسائل زیست محیطی آن حساسیت نشان میدهد اما تاکنون نسبت به ممنوعیت ورود فاضلاب منازل و اماکن به رودخانه هیچگونه اقدامی نشده است.
وی تاکید کرد: اداره حفاظت محیط زیست باید هرچه سریعتر با حساسیت بیشتری نسبت به ممنوعیت ورود فاضلاب شهری به داخل رودخانه اقدام کند و از بروز فاجعه زیست محیطی در منطقه جلوگیری کند.
تمیزکار افزود: فاضلاب خانگی پس از ورود به رودخانه با آلوده کردن آب سالم آن، وارد دریا و مزارع کشاورزی و از طریق محصولات آنها وارد سبد غذایی شهروندان میشود و بوی نامطبوع فاضلاب در داخل شهر بسیار آزار دهنده است.
وی تصریح کرد: اغلب رودخانههای گیلان دچار مشکلات زیست محیطی هستند اما چون رودخانه لاهیجان و رشت از داخل شهر عبور میکنند مشکلات آنها در محدوده شهری بسیار زیاد است.
رئیس شورای شهر لاهیجان خاطرنشان کرد: مدیریت شهری با حمایت دولت و اختصاص بودجه در حال ساماندهی محل دفن زباله در روستای تموشل شهرستان لاهیجان است. در این محل برای رفع مشکلات محیط زیستی، تصفیه خانه احداث شده و شیرابه زبالهها پس از تصفیه به آب قابل مصرف تبدیل و به داخل رودخانه ریخته میشود.
آخرین دیدگاهها