ارسال کننده خبر آرش عباسی
احیای 100هکتار از منطقه حفاظت شده کرخه پس از رفع تصرف از زمین خواران
ین مقاله به عنوان مجموعه ای از تجربیات جمعی از دانشمندانی است که در مناطق خشک جهان فعالیت دارند و تلاش آنها بخشی از فعالیت مداوم کمیسیون جهانی مناطق حفاظت شده اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت است. این مقاله نقش مناطق حفاظت شده به عنوان راه حل طبیعی طیف وسیعی از چالش های اجتماعی و اقتصادی را بررسی می کند.
نایجل دادلی بوم شناس است. او به عنوان یکی از اعضای کمیسیون جهانی مناطق حفاظت شده و نویسنده این مقاله می گوید: مناطق خشک که جزء آسیب پذیرترین اکوسیستم های این سیاره هستند، توسط فشارهایی مانند بیابان زایی و تغییرات آب و هوایی تهدید می شوند که به نوبه خود سلامت و رفاه جوامع انسانی تضعیف می کنند.
وی می افزاید: مطالعات ما روش های کلیدی ای را مشخص می کند که در آن مناطق حفاظت شده می توانند گستره تخریب مناطق خشک را کاهش داده و خدمات اکوسیستم و فرهنگی مهمی را به مردم عرضه کند. ما امیدواریم که این مطالعات دولت ها را تشویق کند و به نهادهای بین المللی از جمله کنوانسیون سازمان ملل برای مبارزه با بیابان زایی کمک کند تا مناطق حفاظت شده را به طور کامل در استراتژی های خود قرار دهند.
یکی از نقاط مورد توجه در مقاله «استرالیا» است؛ کشور میزبان کنگره جهانی پارک های اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت در ماه نوامبر و دولتی که در سال های اخیر بیش از 20 میلیون هکتار از اراضی خود را به عنوان مناطق حفاظت شده اعلام کرد. این کشور مجوز افزایش حفاظت از جوامع بومی را صادر و ابزار مورد نیاز برای حفاظت از فرهنگ های بومی سنتی و تنوع زیستی مربوط به آن را در اختیار مردم قرارداده است. چیزی که براساس گفته های نویسنده همکار یو استولتون برای بقای جوامع بومی مهم است.
استولتون می گوید: استرالیا 60 منطقه حفاظت شده بومی در سراسر قاره دارد، اما بزرگ ترین آنها در مناطق خشک کشور قرار دارند.
وی تمایل دارد نه تنها بر چشم اندازهای محیطی که در آن زندگی می کنند بلکه به اهمیت توجه به دلبستگی های معنوی جمعیت های بومی نسبت به زمین تاکید کند. او می افزاید: برای مردم بومی استرالیا که این مناطق حفاظت شده را تعیین کرده اند، عبارت «مراقبت از کشور» تنها به معنی حفاظت از تنوع زیستی از این محیط های ضعیف نیست. آنها همچنین دلبستگی معنوی عمیقی به زمین دارند که وابسته به اعتقادات به موجودات است. این اعتقادات منبع قوانین زندگی در این محیط های خشن و داستان ها، رقص ها، آهنگ ها و هنرهای مربوط به فرهنگ آنان است. مناطق حفاظت شده بومی به جوامع کمک می کند تا سنت های فرهنگی خود را همگام با مراقبت از کشور و ترویج رفاه جامعه ادامه دهند.
برنامه کنوانسیون تنوع زیستی درباره فعالیت بر روی مناطق حفاظت شده برنامه جامعی به دولت ها می دهد که آن را دنبال کنند. این طرح ها به هم مرتبط هستند تا آینده اکوسیستم های مناطق خشک روشن باشد.
آخرین دیدگاهها