مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: سازمان محیط زیست برای احیای تالاب گاوخونی به منظور پیشگیری از تبدیل آن به کانون گرد و غبار باید اقدام کند و احیای آن اجرایی نمی شود مگر اینکه حق آبه های رودخانه زاینده رود و کشاورزی تأمین شود.
منصور شیشه فروش امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به عدم جریان آب در رودخانه زاینده رود اظهار داشت: در کنار خشکی رودخانه زاینده رود، تالاب گاوخونی هم ۴ درصد بیشتر آب ندارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه به دلیل خشک بودن تالاب گاوخونی و عدم جریان آب در رودخانه زاینده رود کشت اراضی انجام نشده است، افزود: خشکی رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی و اراضی کشت نشده با وزش بادهایی که از سمت شرق به غرب می آید، می توانند تبدیل به کانون های گرد و غبار شوند و ۶ استان را درگیر کنند.
وی با تأکید بر اینکه ضرورت دارد وزارت نیرو درخصوص احیای رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی اقدام کند، گفت: با هدف پیشگیری از افزایش کانون های گرد و غبار و فرونشست زمین در مناطق اطراف رودخانه زاینده رود، سازمان محیط زیست باید مانند احیای دریاچه ارومیه اقدامات لازم را انجام دهد.
شیشه فروش با بیان اینکه خانه های مسکونی دشت دامنه و داران دچار ترک شده است، بیان کرد: دشت های گلپایگان، کاشان، اصفهان و مهیار تحت تأثیر فرونشست زمین بوده اند و شکاف هایی در زمین های کشاورزی و جاده ها ایجاد شده و حدود یک ماه است که تیم های سازمان زمین شناسی در شهرهای نطنز، برخوار، اردستان ، کاشان، آران و بیدگل و بادرود استقرار پیدا کرده اند و زمین های این مناطق را شناسایی و پایش می کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه کارشناسان داده ها را از دشت های مختلف از نظر فرونشست زمین به دست آورده اند و قرار است دستگاه های GPS نصب شود، عنوان کرد: دستگاه هایی که نصب می شود، رفتار زمین و میزان فرونشست را تعیین می کند.
وی با بیان اینکه دستورالعملهای ویژهای از نظر تابآوری تأسیسات اماکن مسکونی در برابر فرونشست به دستگاهها ابلاغ کردهایم، گفت: تأسیسات این مناطق را باید تابآور شود و هر شخصی خواست طرح توسعهای احداث کند، باید الزاماتی مهندسی و تابآوری در برابر فرونشست زمین را متناسب با نرخ فرونشست رعایت کند.
شیشهفروش ادامه داد: از اثرات خشکی رودخانه زایندهرود میتوان به ایجاد کانونهای گرد و غبار محلی و داخلی و در تالاب گاوخونی، ایجاد فرونشست زمین، خشک شدن بخشی زیاد از چاههای اطراف رودخانه زایندهرود و چاههای فلمن که تأمینکننده بخشی از نیازهای آب شرب اصفهان است، اشاره کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه به علت عدم جریان آب در رودخانه زایندهرود ۱۶۹ روستا با تانکر آبرسانی میشود، افزود: بیش از ۴۰ روز است که در منطقه مرکزی بارشی اتفاق نیافتاده است و تحت تأثیر آلودگی هوا بودهایم و پیشبینی شده که در بهمن ماه هم بارش موثری نداشته باشیم، بنابراین برنامههایی برای کنترل اثرات خشکسالی تدوین و به دستگاهها ابلاغ شده که متناسب با آن اقداماتی در راستای تأمین آب پایدار برای مناطق مختلف انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه سازمان جنگلها و منابع طبیعی و آبخیزداری کشور باید طرحهای آبخیزداری را در استان اصفهان در مناطقی که تحت تأثیر کم آبی است را تقویت کند، بیان کرد: سال گذشته ۲۸ طرح آبخیزداری و کنترل سیل در مناطق مختلف استان با ۶۰۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.
شیشهفروش خاطرنشان کرد: امسال هم سازمان منابع طبیعی ۱۴ طرح با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان را در شهرهای مبارکه، خور، کاشان، لنجان، اصفهان، فریدونشهر، گلپایگان و سمیرم در دستور کار دارد؛ طرحهای آبخیزداری به پیشگیری از سیلاب، تغذیه آبهای زیرزمینی، پیشگیری از گرد و غبار کمک میکند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه ۶۰ میلیارد تومان نیاز داریم تا طرحهای آبخیزداری را در سطح استان اصفهان تکمیل کنیم، بیان کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور باید اعتبارت بدهد تا در ۱۶ کانون گرد و غبار نهالکاری، کنترل و تثبیت شنهای روان انجام شود.
وی با تأکید بر اختصاص اعتبار از سوی سازمان منابع طبیعی به استان اصفهان در راستای پیشگیری از کویرزایی و بیابانزایی در استان اصفهان قبل از فرا رسیدن فصل تابستان گفت: سازمان محیط زیست برای احیای تالاب گاوخونی به منظور پیشگیری از تبدیل آن به کانون گرد و غبار باید اقدام کند و احیای آن اجرایی نمیشود مگر اینکه حقآبههای رودخانه زایندهرود و کشاورزی تأمین شود.
آخرین دیدگاهها