یک هفته‌ای ۸۵ مورد آتش‌سوزی در جنگل‌های استان گلستان ثبت شده است

گروه استان‌ها- در یک هفته اخیر ۸۵ فقره آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی استان گلستان رخ داد که هرچند سطحی اما به ۶۷ هکتار خسارت زده است و اکنون نیز عملیات اطفا در برخی مناطق‌ شرقی استان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، از ابتدای هفته قبل و در پی افزایش دمای هوا، کاهش رطوبت و وزش بادهای گرم عرصه‌های جنگلی استان گلستان از غرب تا شرق بعضاً طعمه آتش شدند.

یک هفته‌ای 85 مورد آتش‌سوزی در جنگل‌های استان گلستان ثبت شده است /عملیات اطفا در برخی مناطق شرقی ادامه دارد

این درحالی است که خزان و وجود برگ درختان در کف جنگل و شرایط دمایی حال حاضر؛ جنگل‌های استان را تبدیل به انبار باروتی کرده که کمترین سهل‌انگاری، عاملی در ایجاد آتشی غیرقابل کنترل خواهد شد. در این بین بنا به گفته جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی استان برخی افراد نیز عمدی آتش به جان جنگل‌های استان به ویژه در اطراف گرگان می‌اندازند.

طبق گفته‌های محمدرضا آریانفر؛ عامل این آتش افروزی در واقع افرادی هستند که به دلیل تخلف‌ در اداره منابع طبیعی برای آنها پرونده‌‌های مختلفی تشکیل و برای آنها احکامی صادر شده است. نکته‌ای که عامل ایجاد حریق‌های عمدی در مناطقی از جنگل‌های استان بخصوص اطراف مرکز استان شناخته می‌شود تا به قول خودشان از مسئولان انتقام بگیرند.

به‌هرحال براساس آمارهای موجود استان گلستان حدود 470 هزار هکتار از عرصه‌های جنگلی هیرکانی را در خود جای داده است که از نظر تنوع گیاهی یکی از ارزشمندترین و کم نظیرترین جنگل‌های کشور است و متأسفانه از ابتدای هفته گذشته درگیر حریق‌هایی شده است.

جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان درباره آخرین وضعیت آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی به خبرنگار تسنیم گفت: وضعیت نسبت به روزهای گذشته روبه بهبودی بوده و عمده حریق‌ها نیز خاموش شده است.

محمدرضا آریانفر افزود: اما در برخی مناطق به ویژه در شرق استان از جمله رامیان، مینودشت، گالیکش و بخشی از جنگل‌ها قرق عملیات اطفا همچنان ادامه دارد، اما به دلیل گستردگی منطقه و همچنین دسترسی سخت این عملیات با کندی پیش می‌رود.

به گفته وی این مناطق صعب العبور و دارای شیب زیاد بوده به‌همین دلیل دسترسی نیروهای موجود به سختی بوده است. ضمن اینکه در این مناطق دسترسی به آب برای خاموش کردن آتش وجود ندارد و ناگزیر از خاک و ابزارهایی که در اختیار داریم استفاده می‌شود.

وی درباره مشاهده شدن دود از برخی نقاط جنگلی گفت: اگر دودی هم از عرصه‌های جنگلی در گوشه و کنار استان همچنان دیده می‌شود به علت سوختن کنده‌های درختان است و نیروها حاضر در منطقه وضعیت را زیر نظر داشته و تا اطفاء کامل حریق در محل استقرار دارند؛ به همین دلیل جای نگرانی برای گسترش و غیرقابل کنترل شدن حریق نیست.

جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی استان خاطرنشان کرد: با توجه به ساکن بودن هوا و افزایش دما هیچ تضمینی وجود ندارد که امروز یا در روزهای آینده حریقی در جنگل‌ها رخ ندهد، اما همانطور که قبلاً اشاره شد حضور نیروها در مناطق باعث بهبود شرایط کنترل حریق می‌شود.

وی با بیان اینکه از صبح امروز تاکنون آتش سوزی جدید اعلام نشده است، گفت: در یک هفته اخیر 85 فقره آتش سوزی در جنگل‌های استان رخ داده که به 67 هکتار از این عرصه‌ها خسارت زده است. البته این به معنای سوختن و از بین رفتن این سطح از جنگل‌ها نیست چون آتش عمدتاً در کف جنگل بوده و برگ‌هایی که روی زمین بود طعمه حریق شده‌اند.

آریانفر درباره شناسایی برخی افراد که اقدام به آتش زدن تعمدی بخشی از عرصه‌های جنگلی استان کردند، افزود: مواردی وجود داشت که شناسایی شدند و در زمان خود اطلاع رسانی خواهد شد؛ اما همچنان تمرکز بر اطفاء حریق و جلوگیری از بروز خسارات بیشتر است.

وی همچنین بیان داشت: با توجه به اعلام هواشناسی تا اواسط هفته تقریباً شاهد جوی پایدار هستیم و پس از آن سامانه‌ای بارشی وارد استان می‌شود که می‌تواند عامل قابل توجهی در کاهش آتش سوزی‌های طبیعی باشد و به همین دلیل تا آن زمان همه نیروها اعم از ستادی، اداری و قرق‌بانان در آماده باش کامل هستند.

جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: برگ درختان در کف جنگل مانند فرشی گسترانده شده است و حتی یک ته سیگار می‌تواند موجب آتش سوزی شود، بنابراین لازم است هموطنان و ساکنان روستاهای اطراف جنگل‌ها دقت نظر کاملی در این زمینه داشته باشند تا ناخواسته عاملی بروز حادثه‌های جبران ناپذیر برای محیط زیست منطقه نباشند.

وی از مردم خواست تا حد امکان از روشن کردن آتش در طبیعت خودداری کنند و در صورت مشاهده دود یا آتش سوزی سریعاً موارد را به سامانه 1504 اطلاع دهند.