زمین‌های استیجاری رزن کانون ضایعات کشت زیر پلاستیکی است

رییس اداره حفاظت محیط زیست رزن گفت: ضایعات ناشی از کشت زیر پلاستیکی موجود در اراضی این شهرستان در زمین‌های استیجاری بیشتر دیده می‌شود.زمین‌های استیجاری رزن کانون ضایعات کشت زیر پلاستیکی است

رضا گوهری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: یکی از مشکلات موجود در اراضی کشاورزی رزن ضایعات به جا مانده از کشت های زیر پلاستیکی است که آسیب های جبران ناپذیری بر بافت خاک وارد می کند.

وی اضافه کرد: پنج پرونده برای کشاورزان متخلف در سالجاری تشکیل و در محاکم قضایی در جریان است که در قانون برای این تخلف ها جزای نقدی بدل از حبس پیش بینی شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست رزن تاکید کرد: علاوه بر جریمه نقدی، طبق ماده ۲۱ قانون مدیریت پسماند، کشاورز متخلف مکلف به جمع آوری ضایعات ناشی از کشت زیر پلاستیکی بوده و باید این موضوع نیز به تایید محیط زیست برسد.

گوهری ادامه داد: اما بیشتر ضایعات به جا مانده در اراضی کشاورزی متعلق به زمین هایی است که افراد غیر بومی نسبت به اجاره آن برای کشت محصول اقدام کردند و مالکان این زمین ها نیز در خارج از شهر و استان ساکن هستند.

وی با بیان اینکه با آغاز فصل کشت محصول در تیر و مرداد ضرورت جمع آوری ضایعات نایلون به آنها ابلاغ می شود بیان کرد: در صورت بی توجهی مستاجر به این موضوع و عمل نکردن به تعهدات، برای مالک و صاحب زمین اخطاریه صادر می شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست رزن اظهار داشت: قانون مدیریت پسماند تکالیفی را برای جهادکشاورزی پیش بینی کرده است و می طلبد این نهاد اطلاعات تکمیلی موجر و مستاجر را ثبت کرده و در صورت نیاز در اختیار محیط زیست قرار دهند تا در صورت بروز تخلف فرایند دادرسی به علت نداشتن اطلاعات هویتی، طولانی نشود.

گوهری ادامه داد: همچنین مالکان زمین هنگام اجاره دادن اراضی خود به ویژه برای کشت محصولات زیر پلاستیکی، از مستاجر ضمانت لازم را برای عمل به تعهدات و جمع آوری پسماندها دریافت کنند.

وی بیان کرد: ضایعات به جا مانده از کشت های زیر پلاستیکی منظره و سیمای زشت از اراضی کشاورزی را به نمایش گذاشته علاوه بر این با توجه به فساد ناپذیری پلاستیک و بیش از صدها سال زمان برای تجزیه آن، ساختمان و بافت خاک نیز آسیب می بیند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست رزن تاثیر منفی بر روی حاصلخیزی خاک را از دیگر آثار منفی ضایعات نایلونی به جا مانده در اراضی کشاورزی دانست و گفت: این موضوع سبب تلف شدن احشام پس از تعلیف نیز می شود چرا که پس از کالبدشکافی بدن دام تلف شده در روده و معده آن پلاستیک دیده شده است.

گوهری یادآوری کرد: سال گذشته پنج پرونده قضایی در این ارتباط تشکیل شد که تمامی آنها منجر به صدور رای شده است همچنین امسال میزان کشت محصولات زیر پلاستیکی با ۵۰ هکتار کاهش به ۴۰۰ هکتار در رزن تقلیل یافته است.

وی تاکید کرد: تولید پسماند امری اجتناب ناپذیر است اما باید آن را مدیریت کرد و هنگام اجاره زمین به افراد غیربومی با دریافت تضامین مناسب زمین را همانند شکل نخست از مستاجر تحویل گرفت.

رییس اداره حفاظت محیط زیست رزن گفت: کشت های زیر پلاستیکی از موارد مورد تاکید جهادکشاورزی برای کاهش آب مصرفی است و این روش بیشتر برای محصولاتی نظیر هندوانه و خیار صورت می گیرد.