ارسال کننده خبر حسین محمودی
نجات ببرها از خطر انقراض
طرفداران حفاظت از محیط زیست روز ۲۹ ژوئیه همزمان با «روز جهانی ببر» تلاش کردند توجه مردم را به نجات نسل ببرها از خطر انقراض جلب کنند.
به گزارش گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس، طرفداران حفاظت از محیط زیست روز 29 ژوئیه (هفتم مرداد) همزمان با «روز جهانی ببر» تلاش کردند توجه مردم را به نجات نسل ببرها از خطر انقراض جلب کنند.
دقیقاً معلوم نیست که در حال حاضر چه تعداد ببر زنده در جهان وجود دارد؛ چهار سال پیش تخمین زده میشد که در کل جهان حدود 3200 قلاده ببر وجود داشته باشد
ببر یکی از گونههای جانورانی است که در معرض خطر انقراض قرار دارد و این در حالی است که جمعیت ببرهای وحشی از سال 1900 تاکنون 97 درصد کاهش یافته است.
به گزارش شبکه خبری یورو نیوز، «جوزف واتاکاون» یکی از مسئولان صندوق جهانی حیات وحش اظهار میدارد که این عدد به 2 دلیل، تعداد دقیق ببرها نیست؛ این عدد در سال 2010 مطرح شد و ممکن است در چهار سال گذشته اوضاع تغییر کرده باشد؛ دوم اینکه نمیدانیم این عدد رقم شمار واقعی ببرهاست؛ شمار واقعی ممکن است بیشتر یا کمتر بوده باشد، زیرا چند دولت و سازمان تلاش کردهاند که تعداد ببرها افزایش پیدا کند و یکی از مأموریتها این بود که در نوبت بعدی «سال ببر» در سال 2022 جمعیت ببرها 2 برابر شود اما اگر هر چند سال یکبار، جمعیت ببرها را اندازه نگیریم، هیچگاه نخواهیم دانست که آیا به این هدف رسیدهایم.
هند با استفاده از آخرین فناوریها تلاش میکند جمعیت ببر را تخمین بزند؛ به این منظور روی درختها و در مسیر معمول ببرها دوربین نصب شده است.
این دوربین به حسگرهایی مجهز است و هرگاه ببری پیدا شود، از آن عکس و فیلم میگیرد؛ چون الگوی نوارهای روی بدن ببرها با هم متفاوت و خاص هر ببر است، کارشناسان محیط زیست میتوانند جمعیت ببرها را در برخی نواحی تخمین بزنند.
کارشناسان محیط زیست اینک اصرار دارند که کشورهای مختلف باید تلاشهای خود را در این زمینه بیشتر کنند و جمعیت ببرهای وحشی خود را بشمارند و دست کم تا 2 سال آینده به رقم نسبتاً دقیقی برسند.
صندوق جهانی حیات وحش پیشتر برای نجات نسل ببرها از خطر انقراض، فراخوانی داده بود تا تعداد آنها در سال 2020 دو برابر شود؛ برای رسیدن به این هدف، سال 2016 سال مهمی محسوب میشود.
آخرین دیدگاهها