بیابانی شدن ۵۰ هزار هکتار اراضی کشور محصول حفر چاه‌های غیرمجاز

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس دهم گفت: به دلیل سوء‌مدیریت‌ها و بی‌توجهی به حفر بی‌رویه چاه‌‌های آب غیرمجاز، ۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور بیابانی شده که باید چاره‌ای اساسی برای آن اندیشیده شود.بیابانی شدن 50 هزار هکتار اراضی کشور محصول حفر چاه‌های غیرمجاز
علی‌محمد شاعری عضو کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس دهم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم با اشاره به وضعیت ریزگردها و چالش‌های پیش‌رو در این حوزه، اظهار کرد: کشور ما در کمربندی خشک و نیمه خشک قرار دارد و کشورهایی که در این منطقه قرار دارند به کشورهای مناطق بیابانی نامگذاری شده‌اند و سالانه بسیاری از اراضی ایران، اردن، قطر، سوریه و عربستان به بیابان تبدیل می‌شوندکه مناطق بیابانی جدید منشأ تازه‌ای برای رویش ریزگردها محسوب می‌شوند.

وی، یکی از راه‌های اصلی مقابله با ریزگردها را شناسایی کانون آنها دانست و گفت: برای مقابله با پدیده بیابان‌زایی، باید همکاری جدی با کشورهای همسایه داشته باشیم تا بتوانیم کانون دقیق ریزگردها را شناسایی کرده و آنها را مهار کنیم. اگر بخواهیم ورود جدی به مسئله ریزگردها داشته باشیم، ‌باید از خشک شدن تالاب‌ها و خشکسالی در کشور جلوگیری کنیم.

شاعری با تأکید بر اینکه کاهش آب سفره‌های زیرزمینی و استفاده سنتی از آب، دلیلی بر رشد بی‌آبی و افزایش بیابان‌های کشور شده است، گفت: به دلیل سوء‌مدیریت‌ها و بی‌توجهی به حفر بی‌رویه چاه‌‌های آب غیرمجاز، 50 هزار هکتار از اراضی کشور بیابانی شده که باید چاره‌ای اساسی برای آن اندیشیده شود.

وی تصریح کرد: تا زمانی که نتوانیم بیابان‌ها و تالاب‌ها را احیا کنیم و همکاری سیاسی و زیست‌محیطی با کشورهای همسایه و منطقه را نداشته باشیم، مشکل ریزگردها همچنان ادامه خواهد داشت.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس دهم با بیان اینکه ریزگردها اساسی‌ترین مسئله زیست‌محیطی است، گفت: ریزگردها معضل محیط زیستی هستند که به صورت مستقیم و غیرمستقیم سلامتی مردم، به‌خصوص ساکنان جنوب کشور را تهدید می‌کند.

شاعری در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط موجود، 5 میلیون هکتار کانون ریزگرد در داخل کشور داریم که این کانون‌ها شرایط بحرانی دارند و باید راه‌حلی اساسی در جهت مقابله با آنها در نظر گرفته شود.