سایت پسماند کاشان بر مشکلات محیط زیست افزود

سرپرست شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل با انتقاد از وضعیت نامناسب انتقال زباله به سایت پسماند (چاله زباله) منطقه کاشان، گفت: این وضعیت بر مشکلات تهدید کننده محیط زیست افزوده است.سایت پسماند کاشان بر مشکلات محیط زیست افزود

اعظم باقری روز یکشنبه در نشست مشترک شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بیان کرد: انتقال نامناسب، پخش شدن زباله و ریختن شیرابه در محیط شایع‌ترین دلیل نارضایتی مردم از وضعیت موجود این سایت پسماند است.

وی با اشاره به اینکه مشکلات فضای فیزیکی، ساختمانی، حوزه کارگری و بهداشت حرفه‌ای بازیافت سایت پسماند به معرفی به دادگاه منجر شده است، افزود: تامین نامناسب آب، وضعیت نامناسب بهداشت محیط سایت و فرآوری بسیار نامناسب کود از دیگر مشکلات سایت پسماند کاشان است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل بیان کرد: نشست‌های مشترک زیادی در سال‌های گذشته برای برطرف کردن این مشکل با دستگاه‌های مرتبط برگزار و حتی مهلت تعیین شده اما هیچ‌کدام نتیجه‌بخش نبوده است.

وی، رها شدن آب و نبود مدیریت برای حوضچه‌های تصفیه فاضلاب کاشان را از دیگر مشکلات بهداشتی شهرستان آران و بیدگل عنوان کرد و اظهار داشت: استفاده کشاورزان از فاضلاب برای آبیاری به علت کمبود آب، بر مشکلات بهداشتی در این منطقه افزوده است.

باقری با اشاره به اعتراض‌های مردمی و شورای اسلامی شهر، تصریح کرد: حجم آب، روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها در فصل بارندگی نیز مشکلات بهداشتی را در منطقه را بیشتر می‌کند.

وی با اشاره به آماده نشدن طرح فولاد (تصفیه خانه) دست‌کم تا ۲ سال آینده، ساماندهی و تعیین تکلیف تصفیه فاضلاب کاشان را خواستار شد.

فرماندار آران و بیدگل نیز در این نشست تامین مایحتاج عمومی مردم، حفظ تولید، رونق و جهش تولید، تامین امنیت و توجه به سلامت مردم را اولویت‌های کاری این فرمانداری عنوان کرد و اظهار داشت: با بهره‌گیری و کمک گرفتن از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان مشکلات سایت پسماند و تصفیه فاضلاب کاشان را برطرف کرد.

اسماعیل بایبوردی افزود: سایت پسماند که در نزدیکی شهر ابوزیدآباد از توابع شهرستان آران و بیدگل قرار دارد، در ابتدا ۲۰ هکتار بود اما کم‌کم به ۱۲۰ هکتار افزایش یافت و هم اکنون منجر به آلودگی، خاک، آب، هوا و محیط زیست است.

وی بیان کرد: افزایش بارندگی در شهرستان آران و بیدگل و کاشان بد نیست اما مدیریت پس از بارندگی در این منطقه مشکل دارد که باید از علم شرکت‌های دانش بنیان بیشتر بهره برد.

روزانه نزدیک به ۲۰۰ تن زباله از سطح منطقه در سایت پسماند دپو و دفن می شود اما تنها مقدار کمی از آن به بازیافت می‌رسد.

کاشان درگیر کم‌آبی شدید

فرماندار ویژه کاشان نیز در این نشست گفت: در پی کاهش آب‌های سطحی که به دنبال خشکسالی‌ها رخ داده، متاسفانه منطقه با مشکل کم‌آبی شدید روبه‌رو شده است.

علی‌اکبر مرتضایی تصریح کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته از سوی دانشگاه کاشان، آب‌هایی با مصرف آشامیدنی، صنعتی و کشاورزی در اختیار مردم قرار دارد از کیفیت خوبی برخوردار نیست.

وی افزود: حتی در روستای آب‌شیرین برخلاف نامش، نه تنها فاقد آب شیرین است، بلکه هدایت الکتریکی آب آن برای آشامیدن نیز خیلی بالاست و در حال حاضر آب آشامیدنی اهالی روستا با تانکرهای سیار تامین می‌شود.

رئیس شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان‌ کاشان، این مهم را یک فاجعه برای منطقه دانست و بر لزوم تمهید تدبیری جدی برای چشم‌انداز آتی منطقه تاکید کرد.

مصرف آشامیدنی مردم منطقه کاشان با افزون بر ۳۵۰ لیتر بر ثانیه آب انتقالی از زاینده‌رود و ۸۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق با میزان آبدهی ۲ تا ۲۰ لیتر بر ثانیه تامین می‌شود.

اهالی ۱۱ شهر و ۶۶ روستا از توابع شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل در حال حاضر از خدمات شرکت آب و فاضلاب کاشان بهره‌مند هستند.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارند.