معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در برنامه سلام، صبح بخیر شبکه سه سیما از افزایش یک متری ارتفاع آب دریاچه ارومیه بر اثر پروژه احیای این دریاچه خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، عیسی کلانتری ضمن بیان این که اگر دریاچه ارومیه خشک می شد، پیامدهای این ضایعه از احیای آن بیشتر هزینه داشت، گفت: «دولت برای احیای دریاچه ارومیه حدود 11 میلیارد تومان هزینه کرده است و خوشبختانه این دریاچه مراحل احیای خود را طی می کند، در حالی که اگر دریاچه ارومیه خشک میشد، چندین میلیون نفر بی خانمان میشدند و باید هزینه زیادی میکردیم تا مردم را از غبار نمکی نجات دهیم که این هزینه بسیار بیشتر از آنچه برای احیا هزینه کرده ایم، می بود.
وی با ابراز امیدواری از این که سطح آب دریاچه ارومیه در سال 1406 به میزان اکولوژیک خود برسد، درباره نقش باران ها در احیای این دریاچه گفت: ما این بارشها را در دهه ۸۰ هم داشتیم، اما در سه سال اخیر با توجه به همان میزان بارش بیش از یک متر به ارتفاع آب افزوده شده است.
معاون رئیس جمهور در بخشی دیگر از صحبت های خود با اشاره به کیفیت سوخت خودروها گفت: اگر سوخت امروز ما همان کیفیت سوخت سال 91 را داشت، دوازده شهر ایران تعطیل می شد، زیرا که در آن سالها یک لیتر سوخت استاندارد یورو 4 و یورو 5 نداشتیم و سوخت حاصل از نفت ها که آلودگی محض بود را به پمپ بنزین ها می دادند.
کلانتری با بیان این که امروز 140 میلیون لیتر در روز بنزین یورو 4 و یورو 5 تولید می شود که این مقدار در هفت سال پیش صفر بود، افزود: سوخت و موتورهای احتراق غیر استاندارد دو مشکلی بود که ما با آن مواجه بودیم. از ابتدای سال جاری فقط خودروهای دارای استاندارد یورو ۵ شماره گذاری شده اند.
وی با بیان این که خودروسازان در زمینه موتورهای احتراق تا سال گذشته به تعهدات خود عمل نمی کردند، اظهار داشت: اما از ابتدای امسال با پیگیری های انجام شده، یک میلیون دستگاه با موتورهای یورو 5 تولید داخل به بازار خواهد آمد. این باعث شده که تولید ماده زائد آلوده کننده از 1.2 گرم در هفت سال پیش به نیم گرم در هر کیلومتر برسد.
رئیس سازمان محیط زیست پسماند را یکی از عارضه های مصرف و افزایش جمعیت عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات شمال کشور این است که به طور طبیعی منطقه ای برای دفع پسماند به سختی پیدا می شود و به همین دلیل باید به روش های صنعتی دفن پسماند روی بیاوریم.
وی یکی از دلایل احتمالی بوی بد تهران را انبار شدن کمپوست در اطراف تهران عنوان کرد و گفت: تبدیل پسماند به کمپوست و کود شیمیایی مشتری ندارد و باعث شده که مقدار زیادی در تهران انبار شود که می تواند یکی از عوامل بوی نامطبوع در تهران هم باشد.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به ارتقا و بهبود وضعیت محیط بانان در سه سال گذشته گفت: در سالی که گذشت خوشبختانه قانون حمایت از محیط بانان تصویب شد. همچنین دریافتی محیط بانان در سه سال گذشته سه برابر شده است. علاوه بر این، در امر آموزش محیط بانان تاکید داشتیم و هر محیط بان قبل از استخدام آموزش می بیند. در عین حال هنوز معتقدیم که کم است و باز هم برای ارتقا وضعیت محیط بانان تلاش می کنیم.
کلانتری در پایان با بیان این که محیط زیست متعلق به مردم است، اظهار داشت: محیط زیست متعلق به همه نسل هاست، نمی توان محیط زیست را از مردم جدا کرد و مردم باید از محیط زیست لذت ببرند.
آخرین دیدگاهها