کلانتری: در آینده نزدیک مشکلات بیشتری درباره آب خواهیم داشت

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز چهارشنبه ۲۷ آذرماه گفته است به دلیل سیاست‌های تخریب منابع آبی، در آیند‌ه‌ای نزدیک کشور با مشکلات بیشتری روبرو خواهد شد.عیسی کلانتری

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان حفاظت از محیط که در کارگروه مقابله با گرد و غبار استان خوزستان در اهواز صحبت می کرد، اظهار داشت: خوزستان تنها استانی است که در بدترین شرایط آبی کشور، معضل آب ندارد. دو سال پیش که شاید بدترین شرایط را داشتیم ۱۰ میلیارد مترمکعب آب جهت کشاورزی صرف شد.

عیسی کلانتری اضافه کرده است: زمانی که طرح‌های توسعه نیشکر مطالعه شد، قرار بود پس از سه سال از تنها ۲۳ هزار مترمکعب آب برای این طرح‌ها استفاده شود اما دو سال پیش که بدترین شرایط آبی خوزستان بود، بیش از ۳۴ هزار مترمکعب آب برای این طرح‌ها مصرف شد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط با اشاره به استفاده زیاد آب برای کشاورزی در بدترین شرایط آبی خوزستان، تصریح کرد: با مصرف این آب، حق‌آبه زیست محیطی از بین رفته است. با این روش، خوزستان پایدار نگهداشته نمی‌شود و پولی که از فروش نفت خوزستان به دست می‌آید باید برای گرد و غبار هزینه شود.

عیسی کلانتری همچنین اظهار داشت: بر مبنای پتانسیل‌های خوزستان باید از منابع استفاده شود. ۴۰ سال پیش ۱۳۴ میلیارد مترمکعب آب تجزیه‌پذیر داشتیم اما اکنون منابع آبی تجزیه‌پذیر کشور به کمتر از ۹۰ میلیارد مترمکعب رسیده است. سیاست‌های تخریب منابع آبی ما چندین برابر ۴۰ سال پیش است و در آینده‌ای نزدیک مشکلات بیشتری درباره مسائل آب خواهیم داشت.

پیش از این نیز مقامات دولت درباره نحوه مدیریت منابع آب در ایران هشدار داده‌اند و می‌گویند، بی آبی احتمال مهاجرت گسترده از مناطقی که با کمبود آب مواجه‌اند به نقاط دیگر ایران را درپی خواهد داشت.

سال گذشته سرپرست مرکز مطالعات آب اتاق ایران گفته بود، «۵۰ سال سوءتدبیر» باعث شده تنها «پنج سال» تا بروز «فاجعه عمومی آب» در ایران فاصله داشته باشیم.

عیسی کلانتری پیش از این هشدار داده بود که در صورت ادامه وضعیت فعلی «مصرف آب در بخش کشاورزی» ۲۵ سال دیگر شرق و جنوب کشور «کاملاً خالی از سکنه خواهد شد».

وی همچنین گفته بود که این بحران ممکن است به مهاجرت ۵۰ میلیون نفر از ایران منجر شود، «تا جایی که شاید چیزی به نام ایران دیگر وجود نداشته باشد».

براساس آمار رسمی، ۹۰ درصد از آب ایران در کشاورزی مصرف می‌شود و بازده آبیاری نیز از کشورهای همسایه و هم‌اقلیم با ایران پائین‌تر است.

احمد علی کیخا، رئیس کمیسیون کشاوری، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامیهم سال گذشته «فقر و ناکامی و تنگدستی» در استان سیستان و بلوچستان را معلول سیاست‌های «نادرست توسعه‌ای» از جمله در بخش آب ارزیابی کرد.