سالهاست که پای شکارچیان خارجی به کشورمان باز شده و با پرداخت مبالغی مجوز شکار در زیستگاههای حیوانات وحشی از جمله گراز را کسب میکنند. اما کسانی که این مجوزها را صادر میکنند از تخریب زیستگاهها و خطراتی که این موضوع حتی برای زیستگاههای انسانی دارد، غافلند.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، گراز یکی از جانورانی است که صدور مجوز شکار آن هر سال شکارچیان خارجی را روانه زیستگاههای این حیوان در کشورمان بهویژه استانهای شمالی میکند.
این شکارچیان بابت شکار هر گراز، بسته به طول دندان نیش جانور شکار شده بین ۴۰۰ تا ۹۰۰ یورو به سازمان حفاظت محیط زیست و شرکت برگزارکننده تور شکار پرداخت میکنند.
شکار گراز طی سالهای اخیر انتقاد کارشناسان محیط زیست را به همراه داشته است. به گفته منتقدان، گراز منبع اصلی خوراک جانوران گوشتخواری همچون پلنگ، گرگ، کفتار، روباه، گربه جنگلی و پرندگان شکاری است و حذف بیرویه آن از زیستگاهها نهتنها جمعیت این گوشتخواران را در معرض خطر قرار میدهد، بلکه آنها را در پی یافتن طعمه به سوی جوامع انسانی و گلههای احشام سوق میدهد.
در حالی که سازمان حفاظت محیط زیست علت صدور مجوز شکار گراز را محافظت از زمینهای کشاورزی عنوان میکند، فعالان محیط زیست با بیان اینکه کشتار گراز در داخل جنگل و زیستگاههای وحوش راهکار محافظت از مزارع نیست، استفاده از محصولات دافع گراز را که در سایر کشورها برای دور نگه داشتن این حیوان از مزارع مورد استفاده قرار میگیرد، راه منطقی حفاظت از محصولات کشاورزی میدانند؛ محصولاتی ارزانقیمت که در صورت حمایت دولت هم تولیدشان در داخل کشور مقدور است و هم وارداتشان از کشورهای دیگر.
یکی دیگر از دلایل انتقاد کارشناسان محیط زیست از گرازکشی در زیستگاهها، شلیک مکرر گلوله و حضور سگهای شکارچیان است که امنیت زیستگاهها را از بین میبرد و شرایطی ناامن برای بقای وحوش فراهم میآورد.
در ادامه، تصاویری را که شکارچیان خارجی از گرازکشی خود در ایران در فضای مجازی منتشر کردهاند، میبینید. علاوه بر عکسها، در فیلم هم مشاهده میشود که بیرحمی شکارچیان حتی تیر خلاص را هم از گراز نگونبخت دریغ میکنند و فرصتی برای سگهای شکاری فراهم میآورند که حیوان زخمی را زجرکش کنند. این فیلم توسط شکارچیان خارجی تهیه و در سایت شرکت خارجی برگزارکننده تور شکار منتشر شده است.
ویدئویی در این زمینه در زیر ببینید:
آخرین دیدگاهها