رئیس سازمان جنگل‌ها خواستار کنترل محدوده‌های معادن شد

ایرنا- رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از دفتر حفاظت و حمایت سازمان خواستار کنترل محدوده‌های معادن‌ شد و از آنان خواست جلوی هرگونه دخل و تصرف و گسترش دامنه کار آنها در منابع‌ طبیعی را گرفته و نگذارند مراتع کشور مورد تاخت و تاز قرار گیرد.

رئیس سازمان جنگل‌ها خواستار کنترل محدوده‌های معادن شد به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، خلیل آقایی روز یکشنبه در بیست و هشتمین جلسه ستاد هماهنگی اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری، بر ساماندهی معادن در مراتع کشور تاکید کرد و افزود: اگر در مناطقی مرتعداران مقابل معدن‌کاوان مقاومت می‌کنند بخاطر زیاده‌خواهی برخی از معدن‌کاوان است.
وی با بیان اینکه منابع‌ طبیعی مشکلی با اکتشاف معادن ندارد اظهارداشت: اما با بی سر و سامانی معدن‌کاوان و زیاده‌خواهان مخالفیم که از حدود و ثغور خود تجاوز می‌کنند.
آقایی در ادامه به اهمیت حفظ مراتع کشور پرداخت و تصریح کرد: ما امانتدار مراتع بوده و صاحبان اصلی مراتع کشور مرتعداران و دارندگان پروانه چرای دام هستند، ارزش مراتع کشور بسیار پر اهمیت است، ما در برابر نسل آینده مسئولیم و نمی‌توانیم برای هر کاری از مراتع خرج کنیم.
وی اساس کار در منابع طبیعی را متکی بر مشارکت مردم دانست و یادآور شد: منابع‌ طبیعی باید فاصله خود را با مردم روز به روز کمتر کند. البته اقدامات آبخیزداری و فواید آن تا حدی توانسته است قهر مردم با منابع‌ طبیعی را تبدیل به آشتی کند اما واقعیت این است که هنوز بین مردم و منابع‌ طبیعی فاصله وجود دارد و تا زمانیکه این فاصله برداشته نشود انتظار حفاظت بهینه از منابع‌ طبیعی بیهوده است.
آقایی با تاکید بر مستند سازی فعالیت‌های منابع‌ طبیعی خاطرنشان کرد: نتیجه بخش بودن و اثربخشی فعالیت‌ها مهم است و باید نتیجه کار مستندسازی و اطلاع‌رسانی شود.
وی از اداره ترویج و آموزش ادارات کل منابع‌ طبیعی استان‌ها خواست همیشه دنبال مستندسازی مثبت نباشند بلکه انتقادات و دلخوری‌های مردم نسبت به عملکرد منابع‌ طبیعی می‌تواند در کاهش فاصله‌ها و چالش‌های پیش رو بسیار راهگشا باشد.
بر اساس این گزارش، در بیست و هشتمین جلسه ستاد هماهنگی اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری، ابوالفضل رحمتی‌زاده سرتسهیلگر منابع‌ طبیعی استان قم و داود خراسانی رئیس شورای اسلامی روستای چال‌گنبد این شهرستان، گزارشی از اقدامات مشارکتی منابع‌ طبیعی با جوامع محلی را ارائه کردند.