محیط زیست خوزستان در اقدامی غیر مسئولانه دو توله خرس کوچک را در طبیعت رهاسازی کرد

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست ایران (IEW): این دو توله خرس که نر و ماده هستند خردادماه سال جاری در حالیکه حدودا یک‌ماه داشته و در منطقه حفاظت شده شیمبار سرگردان بودند توسط عشایر مشاهده و سپس توسط نیروهای محیط زیست اندیکا زنده‌گیری شدند.


متاسفانه توله خرس‌ها پس از چهارماه نگهداری در محیطی محصور چند روز قبل به ارتفاعات منطقه حفاظت شده شیمبار منتقل و رهاسازی شدند.
بطور حتم این دو‌ توله خرس در این شرایط مهارت‌های لازم برای زندگی در طبیعت را کسب نکرده، توانایی حفاظت از خود در مقابل مخاطرات طبیعی را نداشته و با این اقدام شانس زیادی برای بقا و ادامه زندگی ندارند.
توله خرس‌ها تا دوسالگی تحت حمایت مادرشان هستند و در این مدت که بسیار هم آسیب‌پذیرند مهارت‌های لازم برای زندگی مستقل در طبیعت را کسب و توانایی حفاظت از خود را به‌دست می‌آورند.
چنین تصمیماتی به خصوص در مورد گونه‌های جانوری حمایت شده می‌بایست در کمیته‌ای تخصصی متشکل از کارشناسان محیط زیست و کارشناسان مستقل و با اجماع اکثریت اعضای کمیته اتخاذ شود.
ولی متاسفانه ادارات کل محیط زیست در استان‌ها بصورت کاملا سلیقه‌ای و بعضا غیر تخصصی در این موارد راسا تصمیم گیری و اقدام می‌کنند.
تصمیماتی که غیر مسئولانه، غیر کارشناسی و صرفا برای فرار از زیر بار مسئولیت مادی و معنوی نگهداری اصولی و تیمار جانوران وحشی گرفته می‌شود.
رهاسازی (ول کردن به امان خدا) در طبیعت بدون برنامه ریزی اصولی همواره ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین شیوه در مورد جانورانی است که به دلایل گوناگون ازجمله آسیب‌دیدگی، زنده‌گیری و غیره از طبیعت جدا شده‌اند. اینگونه رهاسازی‌ها در عین حال شیوه‌ای کاملا نمایشی و عوام فریبانه است چراکه مردم صرفا تصاویر لحظه رهاسازی را می‌بینند و از بازگشت مجدد جانور به آغوش طبیعت خوشحال می‌شوند اما نمی‌دانند جانوری که بدون ایجاد شرایط لازم رها شده چه سرنوشت تلخ و لحظات سختی را برای بقا در طبیعت در پیش دارد و اکثر موارد نیز منجر به مرگ گونه مربوطه می‌شود.
جملات پوسیده و عوام فریبانه‌ای مانند «یک روز زندگی در طبیعت بهتر از ده سال زندگی در اسارت» هرگز دلیلی برای فرار ادارات کل حفاظت محیط زیست از بار مسئولیت تخصصی سازمان متبوعشان در حفاظت صحیح و اصولی از تنوع زیستی کشور نیست.