زنجیره انسانی نه به تخریب محیط زیست در چاهک گناوه تشکیل شد

گناوه – ایرنا – شمار زیادی ازفعالان و دوستداران محیط زیست با تشکیل زنجیره انسانی درمحل اجرای یک طرح در روستای گردشگری چاهک از توابع شهرستان گناوه با موضوع نه به تخریب محیط زیست برگزار شد.

زنجیره انسانی نه به تخریب محیط زیست در چاهک گناوه تشکیل شددوستداران طبیعت در این برنامه ضمن مشاهده عینی تخریب و تعرض های صورت گرفته ، زنجیره انسانی حمایت از طبیعت تشکیل و شعار تخریب محیط زیست ممنوع سر دادند.
شرکت کنندگان در این گردهمایی ، محل اجرای طرح تولید و تکثیر لارو میگو را در این منطقه بکر و گردشگرپذیر قابل توجیه ندانستند و خواستار توقف و انتقال به نقطه دیگری شدند.
یکی از ساکنان این روستا گفت: سرمایه گذاری که قرار است این طرح را در این منطقه بکر اجرا کند تخلفات عدیده ای از جمله در زمینه روند تمدید مجوز بدون حتی تجهیز کارگاه در بازه زمانی اعتبار مجوز قبلی تحت عنوان تکثیرلار و میگو و رعایت نکردن فاصله مجاز تا روستا ، تهدیدات آلودگی زیست محیطی و بهداشتی ، تخریب مرتع غنی ساحلی باقی مانده دارای پوشش گیاهی و درخت کنار کهنسال انجام داده است.
مدیر انجمن یاوران سبزاندیش طبیعت گناوه گفت: در اجرای این طرح به حریم ۶۰ متر دریا و استحصال ۶۰ درصد بستر خور و رودخانه فصلی گزک تعرض و تعدادی از درختان آن تخریب شده است.
غلامرضا نعمتی افزود: جانمایی طرح در این منطقه گردشگری خلاف مقررات است و با وجود بزرگترین زیرساخت شهرک شیلاتی کشور در این شهرستان ، واگذاری اراضی ساحلی مرتعی که قابلیت گردشگری و تامین معیشت روستایی دارد به سرمایه گذار دارای ابهام و نیاز به تجدیدنظر دارد.
وی گفت: فعالان شرکت کننده از متولی و ناظرین این طرح خواستار دستور توقف و تخریب را داشته و انتظار دارند سرمایه گذار آن به شهرک شیلاتی و دیگر نقاط مجاز هدایت شود.

طبق قانون واگذاری اراضی ملی برای طرح های کشاورزی و تولیدی شرایطی تعیین شده که نباید از آن عدول کرد.
براساس ماده ۳ کلیه اراضی در حدود اختیارات جهادکشاورزی با رعایت کلیه ضوابط به واجدین شرایط بجز مواردی که بصورت مطلق ممنوع شده قابل واگذاری است.
جنگل ها، مراتع عمومی ، نهالستان‌های عمومی، پارک های جنگلی و دست کاشت، حریم قانونی تاسیسات دولتی، راه‌های مسیر اهل ایل کوچ نشین و عبور حیوانات از عمده موارد ممنوعه است که اجرای این طرح مغایرت با این موارد دارد.
در حالی که یکی از موارد ممنوع در واگذاری چنین طرح هایی گواهی بلامعارض است اما مردم شکایت خود را در سال ۹۲ که زمان شروع طرح بوده به مسئولان دستگاههای مرتبط ارایه و مخالفت خود را ابراز داشتند.
اهالی این روستا که دامدار هستند پروانه چرا دارند و هر سال برای تمدید آن اقدام و پول به حساب دستگاه مربوطه واریز می‌کنند.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گناوه گفت: حفاظت و صیانت از اراضی ملی از وظایف این اداره است و واگذاری این زمین ها به طرح های تولیدی مراحل قانونی دارد که پس از بررسی های لازم به واجدین شرایط داده می‌شود.
محمود حسنی افزود: مراحل واگذاری زمین های دولتی جهت اجرای طرح به متقاضیان پس از مجوز و استعلام های لازم توسط امور اراضی جهاد کشاورزی استان انجام می‌شود.
وی اظهارداشت: اجرای طرح پرورش لارو میگو باید موقعیت مکانی آن نزدیک به دریا باشد و در صورتیکه متقاضی از محدوده قانونی عدول کند با آن برخورد می‌شود.
امان الله حیدری مدیرجهاد کشاورزی گناوه گفت: باتوجه به شکایت و اعتراض اهالی این روستا ، پیگیری های لازم در دست اقدام است که پس از بررسی و حصول نتیجه اطلاع رسانی خواهد شد.
مردم روستای چاهک در هفته گذشته نیز در محل اجرای طرح تجمع و خواستار متوقف شدن و انتقال آن به نقطه ای دیگر از شهرستان گناوه شدند.
روستای ساحلی چاهک از توابع بخش مرکزی گناوه از نقاط گردشگرپذیر در شمال استان بوشهر است.