ارسال کننده خبر حسین محمودی
خبر-زیاده خواهی در بخش کشاورزی به محیط زیست لطمه زده است
شیراز – ایرنا – استاندار فارس با بیان اینکه زیاده خواهی در حوزه کشاورزی به محیط زیست صدمه زده است گفت: این همه دستپاچگی و حرص برای کسب ثروت بیشتر برای چیست ؟ چرا هنوز برداشت گندم در برخی مزارع تمام نشده کشاورزان به دنبال کشت برنج یا محصول دیگر هستند؟
به گزارش خبرنگار ایرنا ˈسید محمد احمدیˈ ، یکشنبه در نشست اتاق فکر محیط زیست استان فارس افزود: 80 هزار حلقه چاه آب در استان فارس حفر شده که از این میزان 20 هزار حلقه آن غیر مجاز است .
وی گفت:استان فارس حتی ظرفیت بهره برداری از همین 60 چاه مجاز را هم ندارد و اگر همه این چاه ها با هم کار کنند چیزی از منابع آب های زیرزمینی باقی نمی ماند.
احمدی ادامه داد:حتی استفاده از روش های نوین آبیاری مانند روش های قطره ای و تحت فشار هم نتوانسته مصرف بی رویه آب در فارس را کنترل کند .
استاندار فارس افزود:، مناطقی که قبلا به صورت غرقابی آبیاری می شد اکنون به صورت قطره ای آبیاری می شود ولی به جای چهار ساعت اکنون 24 ساعت از قطره ها آب می چکد.
وی با ابراز تاسف از وضعیت کنونی تالاب هایی نظیر بختگان و پریشان در استان فارس گفت: زمانی بختگان محیطی زنده بود که زندگی را به مردم هدیه می داد و طراوت می بخشید، اما امروز تبدیل به مکانی برای مسابقات ماشین سواری شده است.
استاندار فارس با بیان این که دعوت به درست مصرف کردن آب امر به معروف است گفت: امر به معروف و نهی از منکر تنها به حجاب و نماز و روزه محدود نمی شود بلکه چگونگی مصرف آب و آلوده نکردن محیط زیست هم نیازمند امر به معروف است.
احمدی ادامه داد: در حالی که برخی به حرف قرآن و خداوند که بر لزوم خوردن و آشامیدن و اصراف نکردن تاکید دارد، گوش نمی کنند، انتظار داریم مردم به حرف صدا و سیما و رسانه ها و مسوولان گوش کنند؟
استاندار فارس از تشکل های مردم نهاد زیست محیطی خواست که با ایجاد یک شبکه ویژه محیط زیست ، کشاورزی و آب را به عنوان یک مطالبه جدی و در قالب یک نامه جمعی از مسوولان کشور و صدا و سیما تقاضا کنند.
احمدی بیان کرد:گاه وقتی در نقاط مختلف استان تردد می کنم، شرمم می شود که یک مسلمان و پیرو دینی هستم که بیشترین تاکید را برای حفظ محیط زیست و رعایت بهداشت و سلامت و داشتن الگوی مصرف دارد.
احمدی گفت: این همه سمینارهای بی حاصل برگزار می کنیم، سمینارهایی که هر کدام یکی دو میلیارد تومان هزینه در بر دارد و هیچ نتیجه ای هم از آنها بیرون نمی آید اما به دنبال راهکارهای عملیاتی برای حفظ محیط زیست و جلوگیری از مصرف نامناسب آب نیستیم.
وی با بیان این که استانداری فارس به عنوان یک نهاد حاکمیتی خود را در خدمت اهداف متعالی زیست محیطی می داند و هرجا نیاز باشد ورود خواهد کرد، گفت: باید برای فرهنگ سازی مصرف آب ابتدا الگوهای مناسب داشت.
استاندار فارس با اشاره به اقداماتی که در گذشته انجام شده و امروز نتایج زیانبارش متوجه مردم و جامعه شده است، گفت: شاید اگر سد درودزن احداث نمی شد، بختگان و بسیاری از دریاچه ها و تالاب های فارس هم خشک نمی شد، اگر چاه های متعدد اطراف دریاچه ها حفر نشده بود و کشاورزی را بدون مدیریت توسعه نداده بودیم، امروز با مشکل آب مواجه نمی شدیم.
احمدی با بیان این که حق آبه دریاچه بختگان تثبیت شده است،اظهار کرد: باید توجه داشت که به دلیل طولانی بودن مسیر تنها بخش اندکی از حق آبه بختگان بعد از رهاسازی از سد درودزن به این دریاچه می رسد.
وی گفت:برای بهره مندی بیشتر دریاچه بختگان از این حق آبه پیشنهاد این است که رهاسازی همزمان با زمان های بارندگی و جاری شدن سیلاب ها انجام شود.ک/2
http://khabarfarsi.com/ext/9771957
آخرین دیدگاهها