گزارشی از یک کشتار بی سابقه؛ در یک سال ۵ هزار سگ کشته شده اند
چند روزی است که داستان سگکشی با اسید در کهریزک واکنش های زیادی را به همراه داشته است. در جریان تجمع روز دوشنبه حامیان حقوق حیوانات علیه این اقدام در مقابل شهرداری تهران بیش از ۳۰ تن بازداشت شدند. با وجود ادعای برخی مسئولین مدیریت شهری مبنی بر اینکه این فیلم ها متعلق به سال ۹۶ است، یک فعال حقوق حیوانات می گوید که تاریخ تصویربرداری همه فیلم ها مشخص است و چند فیلم برای فروردین ۹۸ است. او همچنین می گوید که طی یک سال بیش از ۵ هزار سگ کشته شده اند در حالی که قرار بر عقیم سازی و ساماندهی آنها بود نه کشتن شان. همزمان یک عضو شورای شهر هم معتقد است که اینکه فیلم ها مربوط به چه سالی است چیزی را تغییر نمی دهد و باید به موضوع رسیدگی شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، یکی از حامیان حقوق حیوانات در این خصوص می گوید: به شهرداری هشدار داده بودیم ولی توجهی نکردند اما عقیم سازی سگها غیر استاندار است و سگها را بعد از جراحی بدون بخیه زدن جذبی و سپری کردن دوره نقاهت رها می کنند، سگها در داخل شهر زجرکش شده و سپس جان می سپارند.
این حامی حقوق حیوانات می افزاید: سالهاست که شرکت ساماندهی مشاغل شهرداری تهران سگها را از سطح شهر جمعآوری کرده و به گفته خودشان قصد دارند آنها را سر و سامان دهند ولی سگها را در شرایط بسیار بد و غیراستاندارد نگهداری میکنند و زمانی که تعداد سگها سرریز می شوند (بیش از حد نصاب می شوند) آنها را رهاسازی کرده و یا دست به کشتن آنها بدون هیچگونه غربالگری میزنند.
وی ادامه داد: یکی از بخش های بد داستان این است که این سگها را با داروهایی که از لحاظ قانونی رد شده اند می کشند و بدون هیچگونه دستورالعمل یوتانایز(مرگ با ترحم در حیوانات خانگی لغت Euthanasia از دو جزء یونانی “Eu” به معنی خوب و «Thanatos» به معنی مرگ گرفته شده است. «مرگ خوب» حالتی از مرگ است که با کمترین درد و استرس حادث شود. اتخاذ تصمیم بر انجام یوتانزی، معمولاً فرآیند دشواری است که محدودیتها و دوراهیهای اخلاقی خاص خود را دارد) سگها را از بین میبرند. در تمام دنیا سگهای بیمار که تأییدیه دامپزشکی را دارند از گردونه حیات خارج میشوند و برای یوتانایز آنها یک دستورالعمل ویژه وجود دارد که باید بر اساس آن ابتدا کیس تأیید شود و بعد حیات از آن حیوان گرفته شود.
تزریق دارو باعث سکته مغزی و قلبی سگ می شود
وی تصریح کرد: البته باید تزریق وریدی باشد و حیوان به حالت خواب عمیق برود و بعد از آن از داروهایی استفاده میکنند که باعث سکته مغزی و قلبی در سگ میشود.
این حامی حقوق حیوانات گفت: فیلم را قطعا دیدهاید و میبینید که این افراد با اقدام وحشیانه این حیوانات بی زبان را از بین میبرند.
وی به قراردادهای شرکت ساماندهی مشاغل در خصوص جمعآوری سگهای بلاصاحب اشاره کرد و گفت:در مناقصه ابتدا جمعآوری و سپس ساماندهی در دستور کار قرار می گیرد ولی متأسفانه این امر به درستی انجام نمیشود.
چند فیلم برای فروردین ۹۸ است
وی افزود: زیر تمام فیلمهایی که گرفته شده در صورتی که نام آنها تغییر نکرده باشد تاریخ به میلادی خورده است؛ یکی از فیلمها برای تاریخ ۲۰۱۹.۳.۵ است و سال ۲۰۱۹ از برج ۱۰ سال گذشته شروع شده است و برخی از فیلمها برای پاییز و زمستان ۹۷ و چند فیلم برای فروردین ۹۸ است.
اردیبهشت ۹۸ وقتی که حامیان متوجه این امر شدند به کهریزک رفتند و بعد از آن دیگر فیلمی منتشر نشد و نکته قابل توجه این است که نگهبانی که این فیلم را گرفته بود در خرداد ماه اخراج شد.
این حامی حقوق حیوانات گفت:چه فرقی میکند که این جنایت برای سال ۹۶، ۹۷ و یا ۹۸ است در کل نمی توان صورت مسئله را پاک کرد و جالب است که در تمام این سالها نه پیمانکار تغییر کرده و نه مدیر مربوطه.
آقای رئیس را در جریان سگ کشی قرار دادیم و فقط متاسف شد
وی اضافه کرد: بعد از اینکه این فیلمها به دستمان رسید در جلسهای که با حمیدرضا تحصیلی مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل داشتیم فیلم را به وی ارائه کردیم البته آقای تحصیلی متأثر شدند و گفتند حتماً موضوع را پیگیری میکنند ولی خبری نشد و تنها اتفاقی که رخ داد این بود که نگهبان کهریزک اخراج شد.
کشتن ۵ هزار قلاده سگ در یک سال
این حامی حقوق حیوانات با بیان اینکه در طول یکسال ۵ هزار قلاده سگ را یوتانایز کردهاند، گفت:این در حالی است که این سگها باید ساماندهی میشدند نه اینکه از بین بروند.
عقیم سازی بدون استاندارد
وی در خصوص عقیمسازی سگها گفت: اسمش عقیمسازی است اما بسیاری از این سگها عقیمسازی نمیشوند برخی از این سگها که در تلو و سوهانک رها شده اند، گوششان پلاک گذاری شده است؛ ما آنها را دوباره آزمایش کردهایم و دیدهایم سگ عقیم نشده است،اگر سگ نر را عقیم کنیم باید عضو تناسلی خود را از دست داده باشد اما نکته جالب توجه این است که سگ هم پلاک دارد هم عضو تناسلی و این نشان میدهد که این سگ عقیم نشده است.
بعد از عقیم سازی پایه رحم داخل شکم سگ بود
این حامی حقوق حیوانات گفت:جفتگیری سگها بر خلاف جفتگیری انسان است آنها زمانی که در حالت قاعدگی هستند جفتگیری میکنند ما چند سگ ماده را مشاهده کردیم که در گوششان پلاک داشتند اما دچار قاعدگی شده بود وقتی سگ را سونوگرافی کردیم دیدیم که رحمش نصفه برداشته شده است و پایه رحم در داخل شکم وجود دارد و کسانی که کار عقیمسازی را انجام داده اند، کوچکترین اطلاعات پزشکی ندارند.
سگ بعد از عقیم سازی غیر استاندارد دل و روده اش را لیس می زد
وی افزود: مثلاً باید بعد از عقیم سازی باید از نخ بخیه جذبی استفاده شود اما این کار را نمیکنند و بدون اینکه سگها دوره نقاهت را بگذرانند آنها را در سطح شهر رها میکنند و به نوعی آنها را زجرکش میکنند به عنوان مثال سگی را داشتیم که عقیم شده بود و از نخ بخیه جذبی برای این کار استفاده نکرده بودند دل و رودهاش بیرون ریخته شده بود و سگ تلف شد فیلمش موجود است که سگ در حال لیس زدن رودههایش است.
مدیران شهری فعلا یه یک خبر تنظیم شده ۴ پارگرافی از سوی روابط عمومی شهرداری در این باره اکتفا کرده و تاکید می کنند که این کشتار برای سال ۹۶ است و غلام محمدی رئیس مرکز ارتباطات شهرداری هرگونه ارتباط این فیلم با مدیریت فعلی را رد کرد اما گفت پیمانکار خاطی را آنها برکنار کرده اند.
پاسخ اعضای شورای شهر
حسن خلیلآبادی عضو شورای شهر تهران در این باره می گوید: شهرداری باید پاسخگوی فیلم منتشر شده باشد و مقصران را معرفی کند.
وی با تأکید بر این موضوع که این فیلم بسیار مشمئزکننده و غیرانسانی بوده است، گفت: خواسته ما این است که شهرداری بررسیهای لازم را انجام دهد و مسببین مشخص و به مردم معرفی شوند و برای مجازات به قوه قضائیه معرفی شوند.
فرقی نمی کند این فیلم برای چه زمان است
وی در پاسخ به این سوال که شهرداری اصرار دارد که این فیلم برای سال ۹۶ است، گفت: برای هر زمان که باشد فرقی نمیکند وقتی که یک کار غیر انسانی رخ داده است باید به موضوع رسیدگی شود و زمان مهم نیست و هیچ موضوعی این کار غیرانسانی را توجیه نمیکند.
خلیل آبادی در خصوص ورود شورا به موضوع سگکشی گفت: به موضوع ورود کردهایم و از شهرداری خواستار پاسخ شدهایم جالب است که شهرداری ابتدا اعلام کرد که این فیلم برای دو سال قبل است و ما پیمانکار را عزل کردهایم ولی در خبر دیگری شهرداری گفت همان روز که فیلم پخش شد ما پیمانکار را عزل کردهایم و این موضوع تناقض دارد و ما هنوز از پاسخهای شهرداری اقناع نشدهایم.
وی با بیان اینکه شورای شهر فعلا تعطیل است گفت:قطعا وقتی شورا تشکیل جلسه دهد تذکر داده و باید شهرداری پاسخ دهد.
لازم به یادآوری است که روز دوشنبه ۲۸ مردادماه ۹۸، تعدادی از حامبان حیوانات در واکنش به کشتار سگها در مقابل شهرداری تهران تجمع کرده و تعدادی از معترضان در پی ورود پلیس و به خشونت کشیده شدن این تجمع توسط نیروی انتظامی بازداشتشدهاند. پیشتر شاهدان عینی به هرانا گفتند که این شهروندان در پی ورود پلیس به تجمع و به خشونت کشیده شدن آن بازداشت شده اند.
تعداد بازداشت شدگان این تجمع ۳۰ تن برآورد شده است که از این میان ۱۲ تن مرد و ۱۸ تن زن بوده اند. هویت ۵ تن از بازداشت شدگان “علیرضا اصلانی، حمیدرضا خاکی، امید ظهری، شروین امینی و عماد رضوی” توسط هرانا احراز شده و هویت سایر بازداشت شدگان کماکان توسط هرانا در حال بررسی است.
به گفته یک منبع نزدیک به خانواده یکی از بازداشت شدگان جهت آزادی این افراد قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی تعیین شده است.
شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران، روز سهشنبه در این خصوص گفت: «طبق اصل۲۷ قانون اساسی مردم معترض حق تجمع دارند. باید مشخص شود چه کسانی بهخود اجازه دادهاند به تجمعی مسلامتآمیز حملهور شوند؟ تجمعی که میدانیم حق با معترضان است و کشتار حیوانات، احساسات شهروندان را جریحهدار کرده است. از کنار این بیقانونی عیان نمیگذریم و آن را پیگیری خواهیم کرد.»
لازم به ذکر است که در روزهای اخیر ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که بر اساس آن افرادی منتسب به شهرداری کهریزک دست به کشتار سگ های ولگرد با تزریق مایعی که ادعا می شود اسید است زده بودند.
با اینکه شهرداری کهریزک کشتار سگ ها توسط پرسنل این نهاد را تکذیب کرده است، اما شهروندان معترض معتقد هستند که این اقدام توسط پیمانکاران تحت قرارداد شهرداری و در سایه عدم نظارت بر فعالیت این افراد صورت گرفته است.
همزمان با این تجمع جمعی از حامیان حقوق حیوانات در نامه ای به طیبه سیاوشی، نماینده مجلس شورای اسلامی با اعتراض به کشتار سگ ها، خواستار پیگیری این مساله توسط مجلس شدند.
حیوان آزاری یکی از انواع بداخلاقی های اجتماعی و بزه کاری محسوب میشود. در سالهای اخیر فعالیتهایی انجام شده تا حیوان آزاری، جرمانگاری شده و به حیطه جرایم وارد شود. حیوان آزاری به اشکال متعددی نمود پیدا میکند؛ از درگیر کردن حیوانات با یکدیگر تا ضرب و جرح فیزیکی، زندانی کردن و نگهداری حیوانات در مکان های نامناسب که همگی در این قالب می گنجد با این تفاوت که در پارهای از اوقات ضریب و سطح خشونت در این امر بسیار بارز و مشهود است و در برخی موارد نیز کمرنگ و نامحسوس به نظر میرسد.
اما هر آنچه است اختلالات روحی، روانی و رفتاری انسان وجه اشتراک تمامی حیوان آزاری ها به شمار می رود که با شدت و ضعف هایی بروز می یابد.
آخرین دیدگاهها