ارسال کننده خبر حسین محمودی
خبر-استان فارس در شرف خشکسالی است/ لزوم حمایت جدی از محیط زیست
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سید محمد احمدی بعد از ظهر امروز در دومین جلسه اتاق فکر محیط زیست فارس اظهار داشت: برای تامین آب شهرک صنعتی شیراز مشکل داریم و بدون تعارف اگر آب نداشته باشیم صنعت ما نیز غیرفعال میماند.
وی افزود: کارخانه پپسی در همان شهرک با 30 درصد ظرفیت خود کار میکند چون آب ندارد و از سویی اگر بخواهیم سد احداث کنیم، به محیط زیست صدمه وارد میشود.
نماینده عالی دولت در استان فارس ادامه داد: اگر در سال 44 سد درود زن ساخته نمیشد امروز بختگان این وضع را نداشت.
وی البته اضافه کرد: بنا داریم حق آبه بختگان را در فصل تر و همراه با سیلاب رهاسازی کنیم و امید داریم به این طریق، کمی از نگونبختی بختگان کم شود.
احمدی خاطرنشان کرد: ساخته شدن سد نرگسی و دادن سهمیه آب 10 میلیون متر مکعبی تالاب پریشان، امید داریم این تالاب نیز احیا شود.
استاندار فارس در ادامه بیان کرد: 99 درصد مشکلات آب در نتیجه اقدامات خود مردم است و اینکه برخی می خواهند به هر قیمت و گاه به قیمت نابودی دیگران پولدار شوند و از این رو است که به عنوان مثال با بیرون کشیدن بی حد و حصر آب، زمین برنجکاری را غرقابی کشت میکنند.
وی ابراز داشت: در استان فارس بیش از 880 هزار حلقه چاه داریم که 20 تا 25 هزار مورد آن غیر مجاز است.
احمدی افزود: تصور کنید 60 هزار چاه اگر با پمپ چهار اینچ از بستر آبهای زیرزمینی آب بکشند چه چیزی از آن باقی میماند.
احمدی ادامه داد: آبیاری تحت فشار و قطرهای نیز تأثیری ندارد؛ چنانکه در گذشته غرقابی آبیاری میکردند الان همان کار را با تجهیزات آبیاری بارانی انجام میدهند.
استاندار فارس با تاکید بر اهمیت فرهنگسازی در زمینه برخی مسائل در روستاها، اظهار داشت: عربستان یک کشور کشاورزی نیست اما یک شبکه تلویزیونی ویژه کشاورزی، باغداری و دامداری دارد.
وی ادامه داد: خوب است صدا و سیمای ما نیز یک کانال ویژه کشاورزی، آبیاری، باغداری، محیط زیست و آب راهاندازی کند.
احمدی یادآور شد: انسان شرم میکند از میزان پلاستیک و زبالهای که در جادههای ورودی و خروجی شهرهای ما ریخته است.
وی تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر تنها به مسائلی مانند حجاب خلاصه نمیشود بلکه مسائل کلانتری مانند حیات انسانی و محیط رو به نابودی کشور را نیز شامل میشود.
مدیر ارشد اجرایی فارس با تأکید بر لزوم تدوین الگوی مصرف آب ادامه داد: در این کشور بررسی نشده که سمینارها و همایشها و گردهمایی تا چه میزان اثرگذار بوده است و خوب است بخشی از هزینه این امور را به تحقیقات آب اختصاص دهیم.
15 میلیارد زباله در جادهها رها شده است
امام جمعه موقت شیراز نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر 15 میلیارد ظرف یک بار مصرف و بطری و کیسه پلاستیک در بیابانهای ایران وجود دارد که برخی تا 800 سال باقی میماند.
حجتالاسلام محمد حسن مرادی با اشاره به حدیث «خیر الشراب الدنیا و الاخره الما» اظهار داشت: بهترین آشامیدنی دنیا و آخرت آب است.
وی افزود: ما باید الگوهای سالم در زمینه صرفهجویی در آب را به مردم معرفی کنیم.
مرادی ادامه داد: یکی از الگوها حضرت امام خمینی(ره) است که وقتی برای ایشان یک لیوان آب میآوردند نصف آن را میخوردند و دستمال کاغذی بر روی آن میگذاشت و بعد آن نیمه دیگر را نیز استفاده میکرد.
وی خاطرنشان کرد: حضرت امام در هنگام وضو شیر آب را پیوسته باز نمیگذاشت و حتی برای غسل از ابر برای تر کردن بدن استفاده میکرد.
در این جلسه مدیر کل حفاظت کیفی منابع آب شرکت آب منطقهای فارس نیز گفت: بنابر پیشبینیها آبهای زیرزمینی جهرم تا 14 سال، قیر و کارزین در طی هفت سال و فیروزآباد در 10 سال به خشکی کامل میرسد.
دکتر احمدرضا عیسایی افزود: امروز دیگر کار از صرفهجویی گذشته و حتی در صورت انجام صرفهجویی کامل به جای سه سال در پنج سال منابع آبی خشک میشود.
وی ادامه داد: در این زمینه شاید بتوانیم با اقداماتی مانند یونیزه کردن ابرها، بارش را در فارس افزایش دهیم.
یکی از فعالان محیط زیست نیز در این جلسه اظهار داشت: سوال ما این است که صدا و سیما در این میان چه کاری انجام میدهد؟
حسن میر عظیمی افزود: در حالی که در یک منطقه آب قطع است، چند کوچه آنطرفتر مردم دارند کامیون و اتوبوس را با شیلنگ میشویند.
وی تصریح کرد: سرمایه کشور بر اثر عدم فرهنگسازی نابود میشود و هزاران هکتار جنگل که غیر قابل تجدید است با یک کبریت میسوزد و صدا و سیما در هیچ بحث جدی حضور ندارد.
عظیمی بیان کرد: صدا و سیما نه در بحث سرمایهگذاری وارد شد و کمکی به توسعه استان کرد و نه بحث سلامت غذایی و این همه سموم که در محصولات کشاورزی استفاده میشود و انواع سرطان را در پی دارد موشکافی میکند.
وی تصریح کرد: باید به مردم گفته شود که اگر منابع آبی فلان شهرستان فارس خشک شود تمام سرمایه زندگی، شغل، مغازه و خانهای که حاصل عمر آنها است به ثمن بخس از دست میرود.
این فعال محیط زیست ابراز داشت: امروز کار از نشان دادن چند جمله توصیهای مبنی بر صرفهجویی در آب گذشته چنانکه در مورد تصادف اگر صحنههای واقعی چند ثانیه پخش میشد بسیاری گمان نمیکردند این موضوع مزاح است.
به گزارش فارس، در این جلسه کارت همیار محیط زیست با امضای سرکار خانم معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست به استاندار فارس تقدیم شد.
http://khabarfarsi.com/ext/9771568
آخرین دیدگاهها