مساله پسماندها در جوامع امروزی به یکی از معضلات اساسی شهرداریها تبدیل شده به طوری که اجرای طرحهای منسجم در مدیریت بازیافت و دفن اصولی آن بارها و بارها در جلسات رسمی و مدون شورای شهر و به همت محیط زیست و نهادهای مرتبط به بحث و شور گذاشته شده است.
پسماندهای عادی استان اردبیل عمدتا به صورت غیربهداشتی در محلهای تعیین شده دفن میشوند که در این میان محلهای دفن پسماند عادی در شهرستانهای اردبیل، مشگینشهر، بیلهسوار، پارسآباد، خلخال و نمین دارای مجوز بوده و مکانیابی محل دفن شهرستانهای گرمی، نیر و کوثر در دست بررسی است.
مطلب پیشنهادی
اسپری ضد تعریق رکسونا، 10 هزار تومان زیر قیمت بازار!
علیرغم اینکه در سالهای اخیر طرحهای متعددی برای بازیافت زباله که بیشتر به طلای کثیف موسوم است ارائه شده اما همچنان عملیات بازیافت در این مراکز به صورت منسجم انجام نمیشود و محل دفن پسماند شهر سرعین که یکی از پرجمعیتترین شهرهای استان در ایام پیک مسافر است در حال انتقال به محل جدید .میباشد
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار ایسنا، منطقه اردبیل با اشاره به برگزاری کارگروه مدیریت پسماند در اردبیل اظهار کرد: برنامهریزی در راستای نظارت بر مدیریت پسماند استان در قالب کارگروههای استانی و شهرستانی مدیریت پسماند بررسی و تصمیمات لازم به منظور مدیریت هرچه بهتر اتخاذ میشود.
محمد خداپرست خاطرنشان کرد: در اولین کارگروه مدیریت پسماند استان در سالجاری برنامهها و موضوعات اولویتدار از جمله تسریع روند اجرایی محلهای دفن خلخال و سرعین، اجرای برنامههای بازیافت، مدیریت پسماندهای روستایی، ساماندهی محلهای دفن پسماند شهری و روستایی، عملیات اجرایی طرح جامع مدیریت پسماند شهر اردبیل، نظارت بر نحوه مدیریت پسماندهای پزشکی، جذب سرمایهگذار برای احداث محل دفن زبالههای صنعتی و ویژه مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در سال گذشته تعداد ۶ کارگروه استانی و ۲۶ کارگروه شهرستانی به منظور ساماندهی و دفن پسماند در اردبیل برگزار شد که برای امسال نیز برنامهریزی لازم برای برگزاری ۴۲ کارگروه در سطح استان انجام شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از صدور اخطاریه با هدف مدیریت پسماند در سال گذشته نیز خبر داد و افزود: در راستای جلوگیری از معضلات عدم مدیریت پسماند در استان در سال گذشته تعداد ۵۵ اخطاریه زیست محیطی برای دهیاریها، شهرداریها، کشاورزان به ویژه کشتهای زیرنایلونی، شهرکهای صنعتی، واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی و … صادرگردیده است.
خداپرست به اجرای برنامههای پاکسازی و برنامههای آموزشی، و فرهنگی در این راستا اشاره و تصریح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل و با همکاری سایر دستگاههای اجرایی، تشکلهای زیست محیطی و … تعداد ۱۱۰ برنامه پاکسازی را در محورهای مواصلاتی، مناطق گردشگری و طبیعی، مناطق تحت مدیریت و همچنین تعداد ۲۸۰ عنوان برنامه با پوشش ۱۳ هزار و ۸۵۵ مخاطب برنامههای آموزشی و فرهنگی اجرا نموده است.
وی به صدور مجوزات صادرات و واردات پسماند نیز اشاره کرد و گفت: ما در سال گذشته مجوز دو مورد صادرات و یک مورد واردات پسماند را در اردبیل صادر کردیم ودر کنار آن بالغ بر ۲۶ مورد بازدید از محلهای دفن زباله نیز انجام شده است.
۱۴ بیمارستان اردبیل دارای دستگاه بیخطرساز است
آخرین دیدگاهها