کویر گرمسار مالچ پاشی می شود
اسماعیل عرب معصومی اظهار داشت: برای مهار شنهای روان به روش مالچ پاشی بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: شهرستان گرمسار با داشتن ۲۸۴ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی کویری یکی از مناطقی است که هر سال با وزش بادهای موسمی ۱۲۰ روزه دچار مشکلات فراوانی میشود و مالچ پاشی نقش مؤثر در کاهش مشکلات دارد.
وی افزود: از ۲۸۴ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی کویری شهرستان گرمسار، ۱۵ هزار هکتار مربوط به اراضی بحرانی درجه یک و بقیه مساحت مربوط به اراضی بحرانی درجه ۲ است.
وی با بیان اینکه عملیات مهار شن های روان با هماهنگی دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری انجام میشود، افزود: عملیات مهار شنهای روان تا پایان خرداد ماه سال آینده ادامه دارد.
وی با اشاره به حرکت شنهای روان در منطقه ایستگاه کویر و ایجاد ریزگرد و غبار در منطقه، افزود: امسال گرمسار سه روز هوای توفانی داشت که از این سه روز، یک روز آن بحرانی بود و تنفس مردم را دچار مشکل کرد.
عرب معصومی خاطرنشان کرد: در هوای گرمسار بیش از ۴۵۰ میکروگرم بر متر مکعب گرد و غبار در روزهای طوفانی گزارش شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار گفت: بیشترین غلظت ذرات گرد و غبار در این شهرستان یک هزار و ۶۰۰ میکروگرم بر مترمکعب گزارش شد که ۱۰ برابر بیشتر از حد بحرانی است.
گرمسار غربیترین شهرستان استان سمنان و دارای وسعت پنج هزار و ۱۸۲ کیلومتر مربع و جمعیتی حدود ۷۰ هزار نفر است، این شهرستان از شمال به دماوند، از غرب به ورامین، از شرق به شهرستان آرادان و از جنوب به کویر مرکزی محدود میشود و در ۱۱۰ کیلومتری مرکز استان سمنان واقع است.
آخرین دیدگاهها