پس از آنکه موسسه خصوصی حفاظت از حیات وحش میراث پارسیان، در سال 92 توانست موافقت سازمان حفاظت محیط زیست را برای اجرای طرح راهاندازی “قرقهای خصوصی” جلب کند، مدیریت بخشی از اراضی ملی کشور، با وساطت سازمان حفاظت محیط زیست از سوی وزارت جهاد کشاورزی به اشخاص حقیقی یا موسسههای خصوصی سپرده شد.
این اراضی ملی که حالا دیگر قرق خصوصی نامیده میشوند، از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان شیوهای برای حفاظت از زیستگاههای حیات وحش معرفی میشوند؛ در این قرقهای خصوصی که توسط شکارچیان مدیریت میشود، آبشخور ساخته میشود و برای تعذیه وحوش، به صورت مصنوعی، علوفه پخش میشود، در نتیجه وحوش، از زیستگاههای مجاور به سوی این دامگاههای وسوسهانگیز مهاجرت میکنند و بهای پذیرایی شدن در قرقهای خصوصی را با قرار گرفتن در برابر گلوله شکارچیان میپردازند.
در حال حاضر، 3 قرق خصوصی در استان یزد و یک قرق خصوصی در استان کرمان با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، مجوز شکار صادر میکنند اما طرح راهاندازی قرقهای خصوصی به همین 4 قرق ختم نمیشود؛ بازداشت اعضای موسسه حیات وحش میراث پارسیان به اتهام جاسوسی در بهمن سال 96، اجرای طرح راهاندازی قرقهای خصوصی را متوقف کرده اما حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اخیراً در گفتوگوهایش از برنامهریزی برای افزایش تعداد قرقهای خصوصی در سراسر کشور خبر داده است؛ قرقهایی که به ادعای ظهرابی به بهرهمندی جوامع محلی از طبیعت و در نتیجه همراهی آنها در حفاظت از محیط زیست منجر میشود.
اما قرقهای اختصاصی، جوامع بومی را از چه امتیازی بهرهمند خواهند کرد؟ آیا بخشی از عواید فروش مجوزهای 30هزار یورویی شکار در قرقهاست که به جوامع محلی تعلق میگیرد؟ پاسخ منفی است! تمام عواید حاصل از شکارفروشی در قرقهای خصوصی میان مسئولان قرق، شرکتهای برگزارکننده تور شکار و سازمان حفاظت محیط زیست تقسیم میشود تا به گفته مسئولان محیط زیست برای حفاظت از منطقه هزینه شود.
آخرین دیدگاهها