برخی باغ های شیروان بخاطر استفاده از سم دچار سوختگی شدند
شماری از باغداران شیروان با مراجعه به جهادکشاورزی این شهرستان اعلام کردند: استفاده از سم موجب سوختگی درختان سیب شده است و به همین منظور از کارشناسان تقاضای کمک دارند.
آنها از ادامه این وضعیت ابراز نگرانی کردند و گفتند: حاصل رنج سالیان متمادی به خاطر استفاده از سم به باد رفته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: آثار سوزندگی ناشی از یک نوع سم استفاده شده بر روی تعدادی از درختان سیب در دو روستای شیروان مشاهده شده است.
محمد رضایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با مراجعه کشاورزان این شهرستان در اعتراض به نوع سم استفاده شده برای لکه سیاه سیب بازدیدهایی توسط کارشناسان صورت گرفت که این موضوع دور از واقعیت نیست.
وی با بیان اینکه تنها مرجع پاسخگویی به این موضوع فقط آزمایش است گفت: نمونه گیری های انجام شده باید به آزمایشگاه های معتبر ارسال شود که پس از 20 روز جواب دریافت خواهد شد.
وی گفت: فعلا به باغداران گفته شده در این زمینه با مدرک بخاطر سوزندگی نوع سم به کار رفته به دادگستری شکایت کنند.
رضایی با اشاره به اینکه فعلا دلیل قطعی این موضوع مشخص نیست و نمی توان کسی را متهم کرد افزود: روال اداری آن در حال انجام است تا نتایج کارشناسان اعلام شود ولی امکان دار که این آثار سوء از بین برود و این سوزندگی فقط روی عملکرد درخت اثر می گذارد زیراکه در مرحله گل دهی بوده، برای امسال گل دهی آن دیگر انجام نمی شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: هم اکنون تعدادی از باغداران این شهرستان برای لکه سیاه سیب از سه نوع سم استفاده کردند که یک نوع سم که تاریخ آن مربوط به سال گذشته است چنین مشکلی برای درختان ایجاد کرده است.
به گفته رضایی تاکنون دو روستای این شهرستان( کورکانلوی سفلی و برزو) که باغداران آن از این نوع سم استفاده کرده اند دچار این مشکل شده اند و قرار است در بازدیدهای کارشناسان تعداد روستاها و باغداران دچار این مشکل این تا چند روز آینده معرفی شوند.
رمضان امان زاده مدیر جهاد کشاورزی شیروان هم با تایید این موضوع گفت: هم اکنون سم استفاده شده به آزمایشگاه ارسال شده است.
شهرستان شیروان 105 هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی و 12 هزار بهره بردار کشاورزی دارد.
آخرین دیدگاهها