تهدید سیل را به فرصت احیای پوشش گیاهی تبدیل کنیم

حمید ظهرابی افزود: پس از جاری شدن سیل، زمزمه‌ هایی از حذف بودجه‌های مربوط به خشکسالی، بیابان زایی و احیای تالاب‌ها و عرصه‌های طبیعی به گوش می‌رسد در صورتی که سیل با وجود فرصتی بسیار مناسب که برای احیای پوشش گیاهی عرصه‌ها ایجاد کرده، از سوی دیگر با انتقال رسوبات ریزدانه پهنه های وسیعی را مستعد ایجاد گرد و غبارکرده است.


وی ادامه داد: افزایش رطوبت خاک، در دسترس بودن آب کافی و انباشت گل و لای رسوبات ناشی از سیل باعث می‌شود تا برنامه‌های احیای پوشش گیاهی و مراتع آسیب دیده با هزینه‌ای بسیار کمتر از قبل قابل انجام باشد.
این مقام مسئول اضافه کرد: از طرفی انباشت رسوبات حاصل از سیل بعد از مدت کوتاهی، باعث ایجاد چشمه‌های جدید تولید گردوغبار می‌شود که با ایجاد پوشش گیاهی باید از این موضوع جلوگیری شود.
وی افزود: به جای انجام اقدامات شتابزده‌ای چون حذف بودجه مقابله با بیابان زایی به بهانه جاری شدن سیل، باید از این فرصت حداکثر استفاده را ببریم تا بخشی از خسارت‌ها با هزینه کم‌تر جبران شود.
ظهرابی تاکید کرد: اقداماتی همچون بذرپاشی، نهال کاری، کاهش فشار بر مراتع و قرق کردن رویشگاه ها با مشارکت جوامع محلی، از جمله اقدامات سریع و زود بازده برای مقابله با بیابان زایی و جبران خسارت‌ها هستند.