ضعف زيرساخت هاي راه مشکل اصلي روستاييان خراسان شمالي

«سير آب» يا سيل، از اين رو راه ارتباط روستاها را قطع مي کند که راه هاي اين مناطق پل ندارند و خراسان شمالي، استاني بدون پل خوانده شده است.


فرماندار شهرستان مانه و سملقان در اين باره با بيان اينکه يکي از مشکلات اصلي در بحران سيل، بسته شدن راه هاي روستايي است گفت: چند روستاي اين شهرستان راه ندارند و مسير بسياري از اين مناطق هم بر اثر سيل بسته مي شود.
محمودرضا معموري اظهار داشت: چهار روستاي اين شهرستان راه ندارند و بايد براي اهالي آن، 35 تا 40 کيلومتر راه ساخته شود.
وي اظهار داشت: 445 کيلومتر راه روستايي خاکي در اين شهرستان وجود دارد که فاقد ابنيه و پل است و البته ايجاد پل در 22 نقطه اين مسيرها اولويت دارد.
معموري گفت: اين شهرستان به لحاظ موقعيت جغرافيايي به لحاظ مشکلات سيلاب خاص است و روان آب هاي حوزه هاي آبريز شهرستان هاي قوچان، فاروج، و ساير نقاط از اين شهرستان عبور مي کند از اين رو مشکلات بيشتر است.
وي در باره خسارت هاي وارد شده به واحدهاي مسکوني روستايي افزود: در بارندگي هاي اخير بيش از يکهزار و 200 واحد مسکوني در روستاهاي اين شهرستان خسارت ديده است که البته عمدتا واحدهاي خشتي و گلي است.
فرماندار شهرستان مانه و سملقان گفت: با ايجاد پل هاي موقت، مشکل تردد در روستاها به صورت مقطعي حل شده اما نياز است با ايجاد پل و ابنيه، مشکل براي هميشه برطرف شود.
* بيشتر راه ها خاکي است
فرماندار راز و جرگلان هم در اين باره گفت: بيشتر راه هاي اين شهرستان مرزي خاکي است و همين امر سبب مي شود تا در بارندگي ها، تردد در اين محورها با مشکل روبه رو شود.
محمد زارعي اظهار داشت: اکنون بسياري از محورهاي روستايي اين شهرستان از مسير رود مي گذرد و نبود پل و ابنيه، سبب بسته شدن راه به هنگام سيلاب مي شود.
وي افزود: با اقدامات راهداري، پل هاي موقت در راه هاي روستايي ساخته شده است اما مشکل بايد با ايجاد پل، به صورت اساسي حل شود.
فرماندار شهرستان راز و جرگلان، خواستار اختصاص اعتبار براي ايجاد پل در مسيرهاي روستايي اين شهرستان شد.
وي گفت: دغدغه ديگر در مناطق سيل زده، بازسازي مناطق مسکوني است و سه هزار و 450 واحد مسکوني در شهرها و روستاهاي اين شهرستان بر اثر بارندگي ها خسارت ديده است که 250 واحد از اين تعداد در شهرها است.
فرماندار شهرستان راز و جرگلان اظهار داشت: اميد است با تامين اعتبار لازم، بازسازي و تعمير اين واحدهاي مسکوني شتاب گيرد.
* کمبود زمين در روستاها
مديرکل دفتر روستايي و شوراهاي استانداري خراسان شمالي هم در باره مشکلات مناطق سيل زده استان گفت: يکي از مشکلات براي بازسازي برخي مناطق سيل زده، کمبود زمين و نبود سمت توسعه در روستاها است.
علي توافقي اظهار داشت: براي سمت توسعه و طرح هادي برخي روستاها دچار مشکل کمبود زمين هستيم و در اين باره، از جهاد کشاورزي و منابع طبيعي و آبخيزداري استان انتظار مي رود مکان هاي مناسب براي توسعه روستاها جانمايي کنند.
عبدالله قدرتي، فرماندار شهرستان گرمه گفت: برخي از روستاها يا سمت توسعه ندارند و يا سمت توسعه پر شده است و روستاييان زمين براي ساخت و ساز ندارند.
* ضعف زيرساخت در حاشيه
فرماندار شهرستان اسفراين هم، بلاتکليفي براي خدمات رساني به ساکنان سکونتگاه هاي غيررسمي را از مشکلات عنوان کرد.
طاهر رستمي اظهار داشت: شوراي عالي شهرسازي براي خدمات رساني به مناطق حاشيه اي و سکونتگاه هاي غيررسمي سخت گيري دارد و در طرح تفصيلي، پيش بيني براي خدمات رساني به اين مناطق نشده است و اکنون نمي دانيم به ساکنان حاشيه ها خدمات بدهيم يا نه.
وي افزود: البته ساکنان مناطق حاشيه اي اين شهر، در بحران سيلاب، خدمات دريافت کردند اما زيرساخت ها در سکونتگاه ها ضعيف است و همين امر اين مناطق را آسيب پذير تر مي کند.
* ساخت پل راه روستايي استان 2500 ميليارد ريال نياز دارد
مديرکل راه و شهرسازي خراسان شمالي گفت: براي ساخت پل بر راه هاي روستايي سيل گير استان 2 هزار و 500 ميليارد ريال اعتبار نياز است.
ساخت پل راه روستايي خراسان شمالي 2500 ميليارد ريال نياز دارد
عليرضا مصطفي زاده بورا اظهار داشت: بر اساس اولويت بندي شده، ساخت ابنيه راه هاي روستايي در دست اجراي اين اداره کل نياز به تامين 300 ميليارد ريال اعتبار است.
مديرکل راه و شهرسازي خراسان شمالي گفت: سيل به پروژه هاي اين اداره کل در هشت شهرستان استان خسارت وارد کرده است که ميزان خسارت ها در هشت شهرستان 60 ميليارد ريال برآورد شده است.
مصطفي زاده بورا اظهار داشت: نبود پل و ابنيه در راه هاي روستايي، سبب قطع ارتباط راه بسياري از روستاهاي استان شد و امداد رساني به اين مناطق را با مشکل روبه رو کرد از اين رو ايجاد پل و ابنيه يک نياز اساسي در اين راه هاي روستايي است.
* اولويت امسال استان، ساخت پل روستايي
استاندار خراسان شمالي در بازديد از نواحي سيلزده شهرستان شيروان، ساخت پل و آبنما در مسير همه روستاها را اولويت نخست امسال استان براي سامان دادن به راه هاي ارتباطي و رفع مشکل مردم در اين بخش برشمرد.
محمد علي شجاعي، ضرب الاجلي سه روزه تعيين کرده بود تا با کاهش بارندگي و فروکش کردن سيلاب ها، همه مسيرهاي روستايي استان باز و راه تمام روستاهاي سيلزده بازگشايي شود که اين امر محقق شد.
بر اساس اعلام اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده اي خراسان شمالي، بر اثر بارندگي هاي نوروز امسال و جاري شدن سيلاب، راه ارتباطي حدود 80 روستاي اين استان مسدود شده بود.