سیل چقدر به دولت ایران خسارت مالی زد؟
در سالی که تحریمهای آمریکا ایران را دچار بحرانی اقتصادی کرده، سیل هم به هزینههای غیر منتظره دولت افزوده است. سازمان مدیریت بحران جمع خسارتهای مالی سیل تا ۱۸ فروردین را ۱۵ هزار میلیار تومان اعلام کرده است.
برای درک بزرگی این رقم در اقتصاد ایران، در نظر بگیرید که این رقم برابر با:
حدود نصف بودجه سلامت کل کشور
۱۴ درصد درآمد نفت ایران (قبل از تحریم)
۵ درصد بودجه عمومی دولت
تقریبا برابر با بودجه شهرداری تهران
در سال ۱۳۹۸ است. این رقم احتمالا با شرایط بحرانی در خوزستان و ادامه بارندگیها و برآوردهای دقیقتر در ماههای آینده افزایش خواهد یافت و فشار بر منابع مالی محدود دولت ایران را شدیدتر خواهد کرد. در ادامه گزارش، تلاش شده خسارتهایی که به زیرساختهای اصلی ایران وارد شده و تا زمان تنظیم این گزارش اعلام شده، مرور شود.
عبدالمهدی بخشنده، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی برآورد مجموع خسارتهای سیل به بخش کشاورزی را ۶۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده است. این خسارتها در ۱۹ استان سیل زده به بار آمده اما بیشترین خسارتها به بخش کشاورزی چهار استان خوزستان، گلستان، مازندران و لرستان وارد شده است.
علاوه بر زمینهای کشاورزی، دهها هزار دام و طیور هم از بین رفتهاند که میتواند در ماههای آینده بر بازار گوشت اثر بگذارد. ایران در ماههای اخیر به دلیل تحریمها و مشکلات ناشی از آن با گرانی و کمبود گوشت رو به رو بود.
شبکه حمل و نقل : ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان
این برآورد را سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اعلام کرده است. در هفتههای اخیر سیل ۴۰۰ پل خراب شدهاند به پنج هزار پل هم خسارت وارد شده است. همچنین ۱۱ هزار کیلومتر جاده هم خسارت دیده است. هنوز اطلاعات دقیقتری از وسعت خسارتها به راهها منتشر نشده است.
مخابرات: ۱۵۰۰ میلیارد تومان
این رقم را سخنگوی وزارت مخابرات ایران اعلام کرده است. بیشترین خسارت به منطقه پلدختر و روستاهای اطرافش در لرستان بوده است. در این متطقه کل شبکه تلفن ثابت از بین رفته است.
خانههای روستایی: ۸۴۰ میلیارد تومان (برآورد بیبیسی)
وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده که تا ۱۸ فروردین، سیل به ۱۵۱ هزار خانه آسیب زده است که از این تعداد ۵۴ هزار خانه به کل تخریب شدهاند. البته وزارت راه برآوردی از خسارت مالی وارد شده را علام نکرده است. با این حال با توجه به اعلام کمک بلاعوض ۱۵ میلیون تومانی به صاحبان خانههای تخریب شده روستایی، عدد ۸۴۰ میلیادر تومان به دست میآید که در نبود اطلاعات دقیقتر میتواند معیاری حدودی برای میزان خسارت به این بخش باشد.
آخرین دیدگاهها