ماجرای «چوب دزدها»؛ وقتی مدیر منابع طبیعی لرستان در خواب است!
در حالی وضعیت قاچاق چوب درختان بلوط در لرستان بحرانی شده است که معاون عمرانی استاندار میگوید «برای گزارش یک مورد قاچاق چوب با مدیر منابع طبیعی تماس گرفتم اما او خواب بود»!
وضعیت قاچاق چوب درختان جنگلی لرستان از مواردی که بود در جلسه بررسی قانون هوای پاک بررسی شد؛ موضوعی که به گفته مدیر کل منابع طبیعی لرستان بحرانی شده است و روزانه درختان ۷۰۰ ساله بلوط لرستان به مقصد شمال کشور بارگیری و قاچاق میشوند.
احمد مرادپور ظهر یکشنبه در جلسه بررسی قانون هوای پاک در سخنانی با تاکید بر لزوم توجه به مباحث زیست محیطی در لرستان، اظهار داشت: موضوع ریزگردها طی چند سال گذشته خسارتهای زیادی را به مناطق مختلف وارد کرده است.
«چوب دزدها» را «نجفی» مدیرکل منابع طبیعی میشناسد
وی با اشاره به نقش انسان در خسارتهای زیست محیطی، بیان داشت: باید رفتار خود را با طبیعت اصلاح کنیم، طبیعت نظمی دارد و اگر دست به آن بزنیم نظم آن به هم میخورد، اگر نظم طبیعت به هم بخورد رفتارش با ما بد میشود.
معاون عمرانی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه هر چه ما ضربه میخوریم از دست کسانی است که منفعت طلب هستند، بیان داشت: کسانی که دنبال قاچاق چوب هستند مشخص هستند، در این مملکت کسانی که برنج جابجا میکنند را «صفی خانی» رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان میشناسد، «چوب دزدها» را هم «نجفی» مدیرکل منابع طبیعی میشناسد.
ماجرای تماس تلفنی معاون استاندار و مدیرکل در خواب
وی در ادامه با اشاره به اینکه در این رابطه یک مرتبه با مدیرکل منابع طبیعی تماس تلفنی گرفتم که «خواب» بود، بیان داشت: به مدیرکل منابع طبیعی تلفنی اعلام کردم که در جاده یک کامیون را دیدهام که پر از چوب است و از مسیر رد میشود!
معاون عمرانی استانداری لرستان با بیان اینکه مدیرکل منابع طبیعی به من اعلام کرده بودند که اگر جایی چوبی بار زده شد و مشکلی پیش آمد به من او خبر بدهم، بیان داشت: شماره آن کامیون را من یادداشت کردم، یک ربع بعد مدیرکل منابع طبیعی از خواب بیدار شد و با من تماس گرفت که این ماشینی که گفتید چه بوده؟ من به او گفتم ماشینی که من گفتم این شکلی بود!
مرادپور، تصریح کرد: مدیرکل منابع طبیعی از من پرسید که این چوبها جنگلی بود یا محلی؟ من به او گفتم که من آنها را معاینه نکردهام!
«سر و کله» ماشینهای حمل چوب پیدا شده و همه جای استان هم هستند
وی با بیان اینکه مدتی است که «سر و کله» این ماشینها پیدا شده و همه جای استان هم هستند، بیان داشت: «نجفی» مدیرکل منابع طبیعی باید خیلی فعالتر در این زمینه ورود پیدا کنند، ما هم در خدمتشان هستیم.
معاون عمرانی استانداری لرستان با بیان اینکه اگر نیاز است که نیروی انتظامی وارد عمل شود، اگر نیاز از است که دادستانی وارد عمل شود تا اقدام کنیم، افزود: در حال حاضر کار از فرهنگ سازی و این داستانها گذشته است و باید اقدام کنیم.
برای اجرای همه بندهای قانون هوای پاک اعتبار نیاز است و با دست خالی نمیتوان کاری کرد
مرادپور خطاب به مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه خیلی از استانها ممکن است که در رابطه با ریزگردها مشکل حادی مانند ما نداشته باشند، تصریح کرد: ما به مرز نزدیک هستیم و بیشتر گرد و خاک نیز از همان سمت میآید، این استانها از لابلای قوانین و دستور العمل ها خوب بلد هستند که پولهای خوبی از مرکز بگیرند، ما در این قسمت ضعیف هستیم.
وی با تاکید بر اینکه برای اجرای همه بندهای قانون هوای پاک اعتبار نیاز است، بیان داشت: هیچ بندی در آن نیست که با دست خالی بتوان آن را عملیاتی کرد.
وضعیت الان لرستان مانند وضعیت زمان بعد از جنگ است
معاون عمرانی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه اگر کار کارشناسی و طرح در این رابطه آماده باشد میتوان از وزیران و رئیس جمهور وقت گرفت، صحبت کرد و حق خود را بگیریم، ادامه داد: اینکه من به شوخی گفتم باید «کانون ریزگردها» را در استان پیدا کنیم، واقعاً باید پیدا کنیم، باید به شکلی سهم خود را از این اعتبارات بگیریم چرا که وضعیت که الان لرستان مانند وضعیت زمان بعد از جنگ است.
جلوی گرد و خاک ایلام و خوزستان را بگیرند ما هیچ چیزی نمیخواهیم
مرادپور با بیان اینکه لرستان بعد از جنگ خسارتهای زیادی داشت، اما نتوانستیم هزار تومان هم برای آن بگیریم، گفت: الان هم گرد و خاک کار زمان جنگ را با ما انجام میدهد، میگویند که کانون ریزگردها در خوزستان و ایلام است، به آنها اعتبار تعلق میگیرد اما به لرستان تعلق نمیگیرد، خُب جلوی گرد و خاک ایلام و خوزستان را بگیرند ما هیچ چیزی نمیخواهیم.
وی با تاکید بر اینکه باید مسئولان را توجیه کنیم تا بتوانیم حق خود را بگیریم، گفت: وظایف دستگاهها در رابطه با قانون هوای پاک ابلاغ شود، در حوزههای خود تلاش کنیم و اعتباری برای لرستان بگیریم.
آخرین دیدگاهها