چهار دانشمند فعال در مسائل اقلیمی مصرانه از فعالان محیط زیست خواسته اند تا از توسعه سیستم های انرژی اتمی «امن تر» به عنوان جایگزینی برای سوخت های فسیلی حمایت کنند. سوخت های فسیلی یکی از عوامل گرمایش جهانی زمین هستند.
دانشمندان ایالات متحده و مستقر در استرالیا درخواست خود را روز یکشنبه در نامه ای منتشر کردند و خطاب به مردمی نوشته اند که «قصد دارند بر سیاست های زیست محیطی اعمال نفوذ کنند اما با انرژی اتمی مخالف هستند».
تعداد زیادی از فعالان محیط زیست معتقدند که جایگزین کردن سوخت های فسیلی با انرژی اتمی خطرناک و پرهزینه است. آن ها می گویند دولت ها باید برای رفع نیازهای جهانی باید در منابع انرژی همچون انرژی خورشیدی و انرژی باد سرمایه گذاری کنند.
اما نویسندگان این نامه معتقدند سیستم های تولید انرژی خورشیدی و انرژی باد را نمی توان «به میزانی که اقتصاد جهانی نیاز دارد، برای تولید انرژی مقرون به صرفه، سریع و قابل اطمینان مورد استفاده قرار داد». آن ها بر این باورند که باید در هر راهکار «قابل اطمینان» برای تثبیت شرایط اقلیمی، یک «نقش کلیدی و بنیادینی» برای انرژی هسته ای در نظر گرفته شود.
این نامه توسط کنت کالدیرا از «موسسه کارنگی»، کری امانوئل در «موسسه فن آوری ماساچوست»، جیمز هنسن، استاد دانشگاه کلمبیا و تام ویگلی از دانشگاه آدلاید نوشته شده است.
این چهار دانشمند می گویند خطرات توسعه انرژی اتمی بسیار کمتر از ادامه استفاده از نیروگاه های تولید برق با سوخت فسیلی است که با فضا و محیط زیست «همچون زباله دانی» رفتار می کند.
«شورای دفاع از منابع طبیعی» که یک گروه حمایت از محیط زیست ایالات متحده است، تاکید این نامه بر ایده استفاده از انرژی اتمی را رد کرد. باب دینز، سخنگوی این شورا می گوید جهان از جایگزین کردن یک کابوس زیست محیطی با کابوس دیگری منفعتی نخواهد برد».
او گفته است «ما نگران امنیت پایایی، ماندگاری و هزینه این نوع منبع انرژی هستیم. آنچه که ما در فوکوشیما (در ژاپن) شاهد بودیم یادآور خطر یک فاجعه مصیبت بار نیروگاه اتمی است، مشکل ما با این نوع پیامدها است. هنوز بعد از گذشت ٦٠ سال از استفاده از این فن آوری، هنوز نمی دانیم چطور زباله های نیروگاه های انرژی اتمی را نابود کنیم. مسئله امنیتی انرژی اتمی نیز مطرح است که اگر این مواد به دست گروه های تروریستی بیفتد، می توانند با آن سلاح اتمی تولید کنند. هزینه هم جنبه مهم دیگر استفاده از انرژی اتمی است. انرژی هسته ای یکی از گرانقیمت ترین شیوه های تولید برق است».
دینز می گوید «این شورا معتقد است ایالات متحده باید در ساخت خانه ها، اداره ها و خودروهایی سرمایه گذاری کند که از انرژی کارآمد و پویا استفاده می کنند تا مردم بتوانند با صرف هزینه کمتر انرژی بیشتری به دست بیاورند». او همچنین به سرمایه گذاری چین در انرژی خورشیدی و انرژی باد به عنوان یک قدم مثبت اشاره می کند. چین از جمله کشورهایی است که بیشترین آلودگی محیط زیست را تولید می کند.
اما چین قصد دارد پس از راه اندازی و بهره برداری از ١٧ راکتور ساخت داخل، فن آوری انرژی اتمی را صادر کند. پکن همچنین قصد دارد تا ٢٨ راکتور جدید بسازد و سرعت پیشرفت چین در توسعه فن آوری اتمی از ایالات متحده بیشتر شده است.
دینز می گوید چین با چالش انرژی منحصر به فردی رو به رو است چون قصد دارد تا صدها میلیون انسان را با سرعت بسیار از اسارت فقر رها کند.
وی می افزاید «ما به طور قطع می دانیم که نیازهای فزاینده چین برای تولید انرژی باید مرتفع شوند، از سویی دیگر هیچ کشوری در جهان نیست که از نظر پیشرفت فن آوری همتای ژاپن باشد و آنچه که ما در فوکوشیما شاهد بودیم، فاجعه ای عظیم بود که ژاپن هنوز موفق به کنترل ابعاد آن نشده است. این سانحه باید به منزله هشداری برای همه مردم سراسر جهان باشد و باید به هنگان استفاده از این فن آوری بسیار محتاط باشیم».
منبع: صدای آمریکا
آخرین دیدگاهها