دیوان عالی‌اروپا: حلال بودن گوشت به معنای سالم بودن آن نیست

Frankreich - Halal (picture-alliance/maxppp/J. PELAEZ)

دیوان عالی اروپا می‌گوید گوشت حیواناتی که بدون داروی بی‌حسی ذبح ‌‌شده‌اند، نمی‌تواند برچسب “ارگانیک” داشته باشد. شکایت یک انجمن “حمایت از حیوانات” از استیک گوشت حلال چرخ‌‌کرده با برچسب ارگانیک به دادگاه کشیده شده بود.

منبع: سایت دویچه وله آلمان

بر اساس رأی دیوان عالی اروپا، کشتار دام بر اساس دستورات دینی “استانداردهای اتحادیه اروپا در مورد رفاه حیوانات” را برآورده نمی‌کند و نمی‌تواند دلیلی برای ارگانیک بودن گوشت باشد.

گوشت حلال برای مسلمانان، گوشت دام و طیوری است که بر اساس قوانین اسلام ذبح شده است. دیوان عالی اروپا می‌گوید، گوشت “حلال” حتما “ارگانیک” نیست.

این دادگاه مسئول رسیدگی به پرونده شکایت یک سازمان فرانسوی “حمایت از حقوق حیوانات” بود که خواستار حذف برچسب “ارگانیک” از محصولات یک تولیدکننده “استیک‌های گوشت چرخ‌کرده حلال” در این کشور شده بود.

گوشت “ارگانیگ” به گوشتی گفته می‌شود که تغذیه دام آن عاری از مواد سمی، آنتی‌بیوتیک و مکمل‌های رشد بوده است. این نوع گوشت به دلیل رشد طیبعی دام، ارزش غذایی بالاتری دارد و سالم‌تر است.

اما کلمه عربی “حلال” برای محصولاتی استفاده می‌‌شود که خوردن آنها برای مسلمانان ممنوع یا “حرام” نیست. گوشت خوک و حیواناتی که ذبح اسلامی ندارند، برای مسلمانان حرام است.

سازمان فرانسوی “حمایت از حقوق حیوانات” ابتدا به دادگاهی در فرانسه شکایت کرده بود. این دادگاه اما پرونده شکایت را به دیوان عالی اروپا ارجاع داد.

قضات دیوان عالی اروپا حال تأکید کرده‌اند که ذبح اسلامی بدون تزریق مواد بی‌حسی، که بر اساس قوانین اسلامی یک برش دقیق در گردن با چاقوی تیز است، برای حیوان دردناک‌تر از کشتار پس از تزریق داروی بی‌هوشی است.

ذبح اسلامی، به‌رغم اعتراض فعالان حقوق حیوانات به دلیل اینکه یکی دستورات دینی مسلمانان است، در اتحادیه اروپا مجاز است.

در رأی دادگاه تأکید شده که برچسب “ارگانیک” زمانی استفاده می‌شود که دام در تمام طول حیات خود از رفاه بیشتری برخوردار بوده است.

دادگاه عالی اروپا همچنین تصریح کرده است که هدف قوانین اتحادیه اروپا از تعیین و حفظ استانداردهای ارگانیک “حمایت از اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات با برچسب ارگانیک و توجیه آن است.