اسلحه های شکاری در استان گیلان بیش از توان زیستگاه های پرندگان مهاجر

یک نفر شکارچی غیر مجاز قبل از شروع به شکار در منطقه پیشنهادی حفاظت شده کمر سرخ سرایان دستگیر شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرایان گفت: “ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان حین عملیات گشت و کنترل اجرای مقررات شکار و صید در منطقه پیشنهادی حفاظت شده کمر سرخ سرایان موفق به جلوگیری از وقوع شکار غیر مجاز در این منطقه شدند”.

ارشادی با بیان اینکه محیط بانان با مشکوک شدن به رد پای یک نفر در برف وبا رد زنی و پیگیری موضوع، یک نفر شکارچی را که به قصد شکار غیر مجاز به منطقه پیشنهادی حفاظت شده کمر سرخ ورود پیدا کرده بود، قبل از هر اقدامی دستگیر کردند افزود: “یک قبضه اسلحه گلوله زنی و تعداد دو تیر فشنگ از وی نیز کشف و ضبط شد”.

وی با اشاره به اینکه نزول بارش باران و برف در ارتفاعات و سردی هوا موجب شده است حیات وحش معمولا به مناطق پایین تر بیایند گفت: “این مسئله موجب سوء استفاده برخی از شکارچیان شده است که در همین راستا محیط بانان اقدامات حفاظتی و کنترلی خود را در این ایام افزایش داده و حاشیه مناطق را تحت پوشش بیشتری قرار می دهند”.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرایان همچنین از عموم مردم و علاقمندان به محیط زیست و حیات وحش خواست تا درصورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک به تخلف شکار و صید مراتب را از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا تلفن های ادارات محیط زیست به مامورین یگان حفاظت محیط زیست جهت پیگیری و اقدامات لازم گزارش دهند.

شهرستان سرایان در شمال غربی استان خراسان جنوبی واقع است.

اسلحه های شکاری مجاز استان گیلان بیش از توان زیستگاه های پرندگان مهاجر
به گزارش ایسنا، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت: “تعداد اسلحه‌های شکاری بیش از توان زیستگاه‌های پرندگان مهاجر در استان است”.

ساسان اکبری‌پور با انتقاد از این که به طور میانگین سالانه ۵ هزار نفر برای دریافت پروانه شکار مراجعه می‌کنند، گفت: “گیلان از استان‌های اول کشور در تجهیز مردم به اسلحه‌های شکاری برای شکار پرندگان است و این همه تعداد اسلحه موجب می‌شود که هرساله بیش از میزان تعیین شده در گیلان پرنده مهاجر شکار شود”.

وی از وجود ۷۶ هزار اسلحه مجاز در گیلان خبر داد و افزود: “مناطقی که پذیرای پرندگان مهاجر هستند توان‌شان خیلی کمتر از این میزان شکار و اسلحه است”.

اکبری‌پور ادامه داد: “باز هم تقاضاهای جدید برای خرید اسلحه شکاری از سوی مردم وجود دارد، این در حالیست که ما با افزایش تعداد این تفنگ‌ها مخالف هستیم”.

وی تصریح کرد: “با وجود این که به شکارچیان مجاز توصیه می‌شود که به اندازه میزان تعیین شده شکار کنند باز هم تخلفات مشاهده می‌شود”.

اکبری‌پور افزود: “شکارهای غیرمجاز در شرق گیلان بیشتر از غرب و یا مرکز استان است و معمولاً شکار پرندگان مهاجر با تورهای هوایی صورت می‌گیرد که در صورت مشاهده همواره با آنها برخورد قانونی می‌شود”.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت: “در حال حاضر در گیلان ۱۸۰ نفر محیط‌بان فعالیت دارند و باید ۷۶ هزار تفنگ ریشه‌دار را رصد کنند تا تخلفاتی صورت نگیرد، عملاً امکان نظارت‌های دقیق با این تعداد کم محیط‌بان وجود نخواهد داشت”.

وی افزود: “امسال ۱۶۰ قبضه اسلحه از زمان شروع شکار در گیلان کشف شده است که ۳۸ قبضه از این سلاح‌ها قاچاق هستند”.

اکبری‌پور با اشاره به اینکه همواره بیشترین تعداد پرندگان در تالاب انزلی فرود می‌آیند، تصریح کرد: “در حدود ۳۰ هزار پرنده در یک دوره ۳ ماهه در تالاب انزلی شکار می‌شوند”.

وی با اشاره به تلاش‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست در احیای تالاب انزلی برای نگهداری از این اکوسیستم ارزشمند پرندگان مهاجر، گفت: “ورود رسوبات به حجم تقریبی ۶۰۰ هزار تن که در صورت عدم مدیریت می‌تواند سالانه نیم متر از عمق تالاب را کاهش دهد، از تهدیدهای جدی این اکوسیستم ارزشمند محسوب می‌شود”.