ارسال کننده خبر مسعود عاقبت اندیش
متهم کیست ؟
اؤیرنجی سسی : موضوع پیدا کردن مقصر اصلی عامل خشک شدن دریاچه ی اورمیه امروزه به عنوان یکی از مسائل داغ بحث های زیست محیطی بدل گشته است.
مسئولین سازمان محیط زیست، نمایندگان مجلس، فعالان محیط زیست، وزرا و حتی رئیس جمهورهای جمهوری اسلامی هر کدام به نوعی دیگری را عامل این فاجعه می دانند.
نادر قاضی نماینده مردم اورمیه در مجلس گاه مسئولین محیط زیست را مقصر دانسته، گاه وزرای نیرو را و گاه شخص رئیس جمهور را!
از سویی دیگر فعالان محیط زیست همه ی افراد را مقصر می دانند.
در اظهار نظرهای مسئولین استانی مردم عامل اصلی معرفی می شوند و …
اما در جدیدترنی اظهار نظر از سوی رئیس سازمان محیط زیست، خانم ابتکار نمایندگان مجلس را مسبب خشک شدن دریاچه اورمیه معرفی کرده است.
به گزارش واحد رصد اخبار اؤیرنجی سسی، معصومه ابتکار صبح امروز یکشنبه ۱۸ در بازدید از شبکه سلامت سیما در جمع خبرنگاران گفت : ” من ۱۸ ساله بودم که بحث جاده گذاری میان دریاچه اورمیه مطرح شد با وجود اینکه پدر من آن زمان هشدار داده بود که این اقدام مخاطرات بسیاری برای محیط زیست به همراه خواهد داشت اما با فشار نمایندگان که حتی تلاش می کردند وزیر را به سمت استیضاح ببرند این اقدام نادرست صورت گرفت و کامیون کامیون خاک وسط دریاچه اورمیه قرار دادند در حالی که پدر هشدار داده بود آن قسمت باعث چرخش آب میان بخش شمالی و جنوبی دریاچه می شود و حیات دریاچه در همین نقطه است اما با بیتوجهی نسبت به این هشدار حالا اثرات این اقدام را می بینیم. “
پیشتر نیز احمد علی کیخا معاون خانم ابتکار در برنامه ی مناظره شبکه یک تلویزیون ایران این حرف ها را به زابان آورده بود که با عکس العمل تند قاضی پور نماینده اورمیه در مجلس همراه شد.
دریاچه اورمیه به عنوان یکی از ۵۹ ذخیره گاه های بیوسفری کره زمین بین دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی قرار گرفته که از ۱۷ سال پیش ارتفاع آب آن افزون بر هفت و نیم متر کاهش یافته است.
دریاچه اورمیه با پنج هزار کیلو متر مربع وسعت، گنجایش ۳۵ میلیارد متر مکعب آب را دارد که از رودخانه های استان های کردستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و چشمه های جوشان کف دریا تامین می شود.
پتانسیل آبی برای تغذیه دریاچه اورمیه حدود هفت میلیارد متر مکعب در سال های پرآبی بوده که همه ساله این میزان آب به دریاچه وارد و در همین میزان نیز تبخیر می شد که تراز ارتفاع آن معمولا بدون تغییر باقی می ماند.
برای احیای دریاچه اورمیه گرچه طرح ها و اعتباراتی تصویب و ابلاغ شده است ولی به اعتراف خود مسئولین تا کنون هیچ یک از طرح ها منجر به آبرسانی نشده ، در حالی که روند خشکی دریاچه اورمیه روز به روز تشدید شده است.
آخرین دیدگاهها