قاچاق خاک حاصلخیز کشور در پوشش صادرات سیمان

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک وآب با بیان این که ایران از لحاظ خاک حاصلخیز برای کشاورزی کشور فقیری در جهان محسوب می شود گفت: قاچاق خاک در کشور یک واقعیت غیر قابل انکار است.

حسین بشارتی با بیان این که قاچاق خاک در کشور یک واقعیت غیر قابل انکار است افزود: متأسفانه سابقه قاچاق خاک در ایران به بیش از یک دهه می‌رسد منتها مثل قاچاق سایر اقلام آمار و اطلاعات دقیق و منسجمی در دست نیست.
وی همچنین اظهارداشت: قاچاق خاک حاصلخیز کشور در پوشش صادرات سیمان، گل در گلدان، خاک‌های معدنی و نظایر این روی ریل صادرات قرار می‌گیرد.

ماجرای قاچاق خاک ایران به عربستان چیست؟
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات خاک وآب گفت: خاک معدنی مجوز صادرات دارد اما صدور هر گونه خاک کشاورزی طبق قانون به خارج از کشور ممنوع است.

وی در ادامه افزود: قاچاق خاک در حال حاضر بیشتر از استان‌های فارس، بوشهر و هرمزگان صورت می‌گیرد.

بشارتی تاکید کرد: واقعیت اینکه قاچاق خاک در کشور صحت دارد اما مثل سایر اقلام دیگر قاچاق اطللاعات دقیقی در دست نیست اگر باشد غیر مستند و غیر رسمی است.

وی همچنین در خصوص این ذهنیت که ایران یک کشور وسیع و خاک کم ندارد توضیح داد: این تصور یک تصور کاملاً اشتباهی است.

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات خاک وآب گفت: طبق آمار و اطلاعات از مجموع ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت کشور ۱۸,۵ میلیون هکتار خاک بیشتر مناسب کشاورزی نیست.

وی ضمن اشاره به اینکه ۱۰ تا ۱۱ درصد خاک کشور مستعد کشاورزی است، افزود: ایران از لحاظ خاک حاصلخیز برای کشاورزی کشور فقیری در جهان محسوب می‌شود.

بشارتی در ادامه یادآورشد: متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی راجع به این قضیه تاکنون عکس العمل مناسبی نشان نداده است.