امنيت خاک يکي از مهمترين چالش هاي زمين است

مديرکل حفاظت محيط زيست لرستان گفت: امروزه امنيت خاک يکي از مهمترين چالش هاي زمين به شمار مي رود.


مهرداد فتحي بيرانوند روز شنبه در گردهمايي مروجين درس انسان و محيط زيست به مناسبت روز جهاني خاک در محل سالن جهادکشاورزي لرستان بيان کرد: اگرچه برخي معتقدند چالش آب مهمترين بحران زمين است اما متخصصان امر تاکيد دارند که چالش خاک بيش از آب است.
وي اظهار داشت: اهميت اين موضوع تا حدي است که روز جهاني خاک در پنج دسامبر يعني 14 اذرماه به منظور بحث در مورد اهميت خاک و بيان چالش ها و مسائل آن نامگذاري شد.
فتحي بيرانوند ادامه داد: در ديدگاه حفاظت محيط زيست خطراتي سلامت خاک را تهديد مي کند که عدم آگاهي مردم و عدم ارتباط با دستگاه هاي اجرايي مربوطه اين چالش ها را افزايش مي دهد.
وي اظهار داشت: در سطح کشور حدود 18.5 ميليون هکتار اراضي وجود دارد که از اين ميزان 8.5 ميليون هکتار آبي وتنها 1.3 هکتار داراي خاک با استاندارد هاي لازم هستند.
فتحي بيرانوند با تاکيد بر اينکه ايران در منطقه خشک و نيمه خشک قرار دارد افزود: در سطح کشور محدوديت خاک وجود دارد و خاک کشور در معرض آسيب هاي زياد فرسايش،آلاينده هاي زيست محيطي است.
وي اظهار داشت: زمان مورد نياز خاک سازي حدود 300 تا 700 سال است که در ايران در مناطق شمالي به دليل رطوبت بيشتر بين 100 تا 300 سال و در مناطق جنوبي و مرکزي تا يک هزار و 200 سال طول مي کشد.
مديرکل حفاظت محيط زيست لرستان گفت: اکنون در حوزه فرسايش خاک در بحران قرار داريم و يکي از چالش هاي پيش رو در اين حوزه عدم اطلاع رساني و آگاهي در سطح جامعه است .
وي بر ضرورت تعامل و آگاهي مردم در راستاي حفظ و حراست از خاک تاکيد کرد و گفت: بيان چالش ها و فرسايش خاک در سطح کلاس هاي درس کمک بزرگي در جهت انتقال پيام ها و آگاه سازي سطح جامعه دارد.