سگ سوزی دسته جمعی در اهواز!

Bildergebnis für ‫سگ سوزی دسته جمعی‬‎

خبر خیلی کوتاه و تکان دهنده بود… سوزاندن دستکم ۳۰۰ سگ در زمین های اطراف اهواز! فعالین حمایت از حیوانات می گویند کار شهرداری اهواز است.

شهرداری این موضوع را رد کرده و گفته است اراضی ای که سگ سوزی در آن اتفاق افتاده در محدوده شهری ما نیست.

اما چه کسی به خود اجازه داده دست به چنین جنایت فجیعی بزند؟ سگ سوزی دسته جمعی!

روزگاری در شهرداری های کشور سگ کشی به صورت سازمان یافته رخ می داد. شهردارانی که حاضر به پرداخت های چندصد میلیونی به شرکت های سگ کش بودند اما حتی فکر عقیم سازی و احداث پناهگاه برای سگ های ولگرد و یا زنده گیری این حیوانات برای آنها خنده دار بود.

بیش از دو سال است که پناهگاه سگ های ولگرد در خوزستان راه افتاده و انجمن حمایت از حیوانات و محیط زیست استان خوزستان با زنده گیری سگ های ولگرد آن ها را به پناهگاه “نیکی” برده و پس از واکسیناسیون و عقیم سازی در اختیار متقاضیان قرار می دهد.
آمار بالای حیوان گزیدگی در شهرهای خوزستان

به گفته ی رئیس مرکز بهداشت خوزستان سال گذشته ۸۳۰۰ مورد حیوان‌ گزیدگی در شهرهای تابعه علوم پزشکی اهواز رخ داده است.

این مسئول با اشاره به بیماری های ایجاد شده در پی سگ گزیدگی می گوید: گزش سگ به جز بیماری هاری موجب انتقال بیماری‌های دیگری از جمله سالک و کیست هیداتیک می‌شود. در بیماری کیست هیداتیک، کیست‌هایی در قسمت‌های مختف مغز، ریه و کبد ایجاد می‌شود. همچنین علاوه بر انتقال بیماری‌ها وجود گله سگ‌های ولگرد در پارک‌ها آثار مخرب روانی بر جای می‌گذارد.

سلمان زاده با گایه از عدم همکاری شهرداری ها گفته است: هر مورد حیوان‌گزیدگی یک میلیون تومان هزینه بر دوش بخش سلامت می‌گذارد که اگر بخواهیم هزینه کلی موارد حیوان‌گزیدگی در سال گذشته در خوزستان را حساب کنیم مبلغی بیش از ۸ میلیارد تومان می‌شود در صورتی که این مبلغ باید برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان هزینه می‌شد.

شش ماه زندان برای حیوان آزاران

بر اساس آئین نامه سال ۱۳۸۷ وزرات کشور شهرداری های کل کشور وظیفه دارند برای کنترل جمعیت سگ ها و پیشگیری از بیماری های مشترک این موجودات  با انسان سگ های ولگرد را در پناهگاه نگهداری کنند؛ با این حال در بسیاری شهرهای ایران هنوز پناهگاه های سگ های ولگرد با هزینه مردمی و به صورت خیریه اداره می شوند.

همچنین فصل بیست‌وششم بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی به تعیین مجازات حیوان‌آزاری پرداخته است.

در ماده ۶۷۹ این قانون می‌خوانیم: «هرکس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلال‌گوشت متعلق به دیگری یا حیوانی که شکار آنها توسط دولت ممنوع اعلام شده است را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند، به حبس از نود و یک روز تا شش‌ماه یا جزای نقدی از یک میلیون‌و‌پانصدهزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد».