اعتراضات مردم خوزستان به انتقال آب آشامیدنی به عراق

مردم خوزستان در گرمای ۵۰ درجه از عدم دسترسی به آب شیرین رنج می‌برند. ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که مشکل کمبود آب نیست، بلکه مسئله انتقال آب شیرین توسط حاکمیت جمهوری اسلامی به عراق است.

گروهی از شهروندان خرمشهر روز جمعه ۸ تیر (۲۹ ژوئن) در برابر مسجد جامع این شهر تجمع کردند تا نسبت به شوری آب در این شهر و بی‌اعتنایی مسئولان اعتراض کنند.

شرکت‌کنندگان در این تجمع به خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، گفته‌اند که کیفیت آب شرب شهرستان نسبت به روزهای گذشته بسیار شورتر شده و در بسیاری از مناطق بوی بسیار بدی می‌دهد.

امام جمعه اهواز و انتقال آب آشامیدنی به عراق

وضعیت آب آشامیدنی در اهواز و آبادان غیر از این نیست. تا جایی که خطیب نماز جمعه اهواز گفته است که “مردم خرمشهر و آبادان روزهای بسیار سختی را می‌گذرانند و صحنه‌های تأسف‌بار و ناراحت‌کننده صف‌های آب آشامیدنی، شایسته آنها نیست”.

ابوالحسن حسن‌زاده در خطبه نماز جمعه اهواز به مردم توصیه کرد در مصرف آن صرف‌جویی کنند. او در سخنانش به بسیاری رویدادهای ۴۰ سال جمهوری اسلامی اشاره کرد و غرب و آمریکا را مسئول بدبختی‌های جمهوری اسلامی نامید، اما درباره انتقادهای معترضان مبنی بر “انتقال آب آشامیدنی مردم خوزستان از طریق شاه‌لوله‌ها به عراق” سکوت کرد.

مردم خوزستان در شبکه‌های اجتماعی ویدئوهایی منتشر کرده‌اند که از انتقال آب شیرین جنوب عراق و مناطق بصره حکایت دارد، در حالی که در لوله‌های خانه‌ها آب شور و آلوده در جریان است.

خرمشهر و آبادان همجوار بصره است، شهری که جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران از نفوذ بالایی در آن برخوردارند.

ویدئوهایی دیگری که از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره گزارش‌های تلویزیون عراق منتشر شده که در آن شهروندان بصره از رهبر جمهوری اسلامی به خاطر انتقال آب آشامیدنی خرمشهر به عراق قدردانی می‌کنند.