رییس مرکز بهداشت و درمان استان کرمانشاه با اشاره به اینکه روستاهای زلزلهزده همچنان مشکل تامین آب شرب سالم دارند گفت که در مناطق روستایی آبهای سطحی و روان آبها مساله ساز هستند و برای انتقال بیماریها از طریق رشد حشرات نظیر پشه خاکی و جوندگان سبب ابتلا به سالک میشوند.
ابراهیم شکیبا در نشست خبری امروز، اظهار داشت: “با توجه به فصل گرما، مردم مناطق زلزله زده باید با مراقبت از ابتلا به بیماری پیشگیری کنند زیرا در این فصل بیماری هایی نظیر تیفویید، هپاتیت و اسهال بیماری های شایعی هستند”.
وی با اشاره به اینکه سالک یک بیماری بومی در مناطق سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین است افزود: “همچنین بیماری تب کریمه کنگو نیز یک بیماری آندومیک منطقه ای است”.
این مقام مسئول با اشاره به پیگیری تامین آب شرب سالم در مناطق زلزله زده از ابتدای زلزله مدعی شد: “اگرچه در مواردی کدورت بالای آب دیده شد اما شاهد آلودگی میکروبی نبودیم، تامین آب شرب سالم در روستاها اهمیت زیادی دارد البته تعداد روستاها زیاد است و آب آنها به صورت جدا تامین می شود”.
دکتر شکیبا از اندازه گیری و گزارش دهی مکرر باقیمانده کلر آب در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: “در مناطق روستایی آبهای سطحی و روان آب ها مساله ساز هستند”.
وی با بیان اینکه آبهای سطحی برای انتقال بیماری ها از طریق رشد حشرات نظیر پشه خاکی و جوندگان سبب ابتلا به سالک می شود، گفت: “در ۲ روستای سرپل ذهاب نیز که اوضاع فاضلاب نامناسبی دارند ۶ میلیارد تومان اعتبار اخذ شده تا اوضاع ساماندهی شود”.
رییس مرکز بهداشت و درمان استان کرمانشاه بیان داشت: “از ابتدای سال تاکنون یک مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در کرمانشاه تائید شده که با همکاری دامپزشکی حدود ۱۵ میلیون مترمربع سمپاشی در منطقه ثلاث باباجانی انجام شد. با توجه به انباشت زباله در سرپل ذهاب مخزنی برای ابتلا به بیماری سالک بود که از طریق نیش حشرات و جوندگان منتقل میشد و با پیگیریهای انجام شده نقاط شهری پاکسازی اما همچنان در روستاها تجمیع نخاله ها وجود دارد”.
آقای شکیبا در حالی که مدعی شد مشکل آبهای سطحی در مناطق زلزله زده به صورت بسیار محدود باقی مانده است، گفت: “در تامین آب شرب روستاها مشکل داریم زیرا اگر آب شرب سالم تامین نشود مردم مجبور به استفاده از آب چشمه خواهند بود”.
وی همچنین درباره بیماری تب کریمه کنگو نیز افزود: “پس از ابتلای فرد ۳۲ ساله به این بیماری در پی اجرای نظام سندروییک که برای نخستین بار در کشور در استان ما در اسرع وقت شناسایی و درمان انجام شد و مورد دیگر مشکوک به ابتلا به بیماری تب کریمه نیز به همین روال ادامه یافت”.
آخرین دیدگاهها