
بر اساس اسناد سازمان میراث فرهنگی، روستای ییلاقی زیارت به عنوان یکی از ۱۰ روستای دارای بافت با ارزش تاریخی معرفی و با شماره ۵۰۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
اما این روستای ییلاقی سال ها است دستخوش ساخت و سازهای غیر قانونی شده که جلوههای طبیعی آن را از بین برده است. اکنون از بافت بکر منحصر به فرد روستا فقط ویلاهای چند هزار متری و ساختمانهای سر به فلک کشیده دیده میشود.
اگر چه از سه سال پیش پیگیری مقطعی مصطفی حقی دادستان پیشین مرکز استان گلستان در برخورد با متخلفان سازنده، قلع و قمع سازهای غیر مجاز موجب دلگرمی منتقدان شد، اما ادامه دار نبودن برخوردهای قانونی منجر به دست اندازی مجدد به عرصه های طبیعی این روستا شده است.
از ویلاسازی های غیر مجاز که بگذریم، طی چند روز گذشته زمزمه وعده آسفالت جاده زیارت تا آبشار توسط یکی از نمایندگان حوزه گرگان و آققلا در مجلس دوباره صدای اعتراض مخالفان را نسبت به کم توجهی مسئولان به این منطقه ییلاقی بلند کرده است.
مخالفانی که معتقدند آسفالت کردن این جاده به مثابه نابودی کامل زیارت و دست اندازی بیشتر زمین خواران تا از بین بردن کامل طبیعت روستا است. نبی هزارجریبی نظر هم با بیان اینکه اجرای این طرح خواسته دهیار و اهالی روستای زیارت گرگان بوده، به راحتی صورت مساله را برای پاسخگوئی به منتقدان پاک کرده است.
تخلف ساخت و سازهای غیر مجاز در حالی رو به فزونی گذاشت که دستگاههای متولی از نظارت بر تخلفات سازهای در این روستا چشم پوشی کرده اند، به طوری که سال ۹۴ عباس رجائی، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در خصوص برخورد با متخلفان در منطقه ییلاقی زیارت به صراحت اعلام کرده که رد پایی از دولتیها در اینگونه ساخت و سازها به چشم میخورد و برخی دستگاههای دولتی با زمین خواران تبانی کرده اند.
حالا نماینده مردم گرگان و آق قلان در حالی وعده پیگیری و به سرانجام رسیدن آسفالت جاده زیارت تا آبشار را در صفحه شخصی خود در فضای مجازی منتشر کرده است، که به گفته مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گلستان، تصمیم گیری آسفالت این جاده در حیطه اختیارات نمایندگان نیست.
مجوزی در داخل بافت صادر نخواهد شد
ولی الله زمانی نژاد به خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه اجرای آسفالت روستای زیارت تا آبشار باید از داخل روستا بگذرد، چنانچه مسیر این آسفالت مرتبط به داخل بافت روستا باشد، این اداره کل مجوزی برای آن صادر نخواهد کرد.
وی افزود: طرح هادی روستای زیارت در سال ۹۱ تصویب شد و از سمت پل تا امامزاده زیارت داخل طرح هادی قرار دارد، به همین دلیل مسئولان نمیتوانند وعده آسفالت محدوده های خاکی داخل بافت را بدون هماهنگی و دریافت مجوزهای لازم به مردم روستا بدهند.
زمانی نژاد ادامه داد: مسیرهای خاکی خارج از بافت روستا در حیطه تصمیم گیری این اداره کل نیست و دستگاههای چون منابع طبیعی، امور اراضی و محیط زیست می توانند به این مساله واکنش نشان دهند.
آخرین دیدگاهها