کیخا: سازمان محیط زیست برای توقف کشتار اسبهای باربر با ناجا مذاکره کند

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با ابراز تاثر از فیلم و تصاویر کشتار اسب‌های باربر در مناطق مرزی، از سازمان حفاظت محیط زیست خواست به منظور توقف هرچه سریع‌تر کشتار اسب‌های باربر با نیروی انتظامی وارد مذاکره و تعامل شوند.

کیخا: سازمان محیط زیست برای توقف کشتار اسبهای باربر با ناجا مذاکره کند

در حاشیه پیگیری‌های این خبرگزاری درباره کشتار اسب‌های باربر در مناطق مرزی، احمدعلی کیخا، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با ابراز تاثر از فیلم و تصاویر کشتار اسب‌های باربر، از سازمان حفاظت محیط زیست خواست به منظور توقف هرچه سریع‌تر کشتار اسب‌های باربر با نیروی انتظامی وارد مذاکره و تعامل شود.

کیخا با تاکید بر اینکه موجوداتی بی‌گناه نباید قربانی تخلفات صاحبانشان شوند به تسنیم گفت: روا نیست این چارپایان، سختی حمل بار سنگین در مسیرهای صعب‌العبور را تحمل کنند و در نهایت هم با شلیک گلوله از پای درآیند. کشتار چارپایان راه حل مناسبی برای مبارزه با تخلفات قاچاق کالا نیست.

وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست از دو بعد باید به مقوله کشتار اسب‌های باربر ورود و برای آن چاره‌اندیشی کند: یکی از دیدگاه حقوق حیوانات و دیگری به لحاظ آلودگی محیط زیست و منابع آب ناشی از تعفن جمع کثیری از لاشه‌های دفن نشده چارپایان باربر.

نماینده مردم زابل و زهک یادآور شد: مسئولان محیط زیست و دامپزشکی استان‌های مربوطه، باید برنامه‌ای به منظور جلوگیری از کشتار اسب‌های باربر آماده کنند و سپس برای اجرای آن با نیروی انتظامی وارد مذاکره شوند. سمن‌ها هم قطعا می‌توانند در این راستا مفید واقع شوند.

کیخا افزود: این چارپایان بر اساس قانون باید به جای آنکه کشته شوند مصادره شوند. آن وقت می‌شود برای به مزایده گذاشتن یا استفاده از آنها برنامه‌ریزی کرد. شاید استفاده از تیر بیهوشی بتواند کار مصادره این چارپایان را ساده‌تر کند و جایگزینی برای کشتار شود. همینطور، می‌توان برنامه‌ای برای شناسنامه‌دار کردن و تعیین مالکیت چارپایان در این مناطق تهیه کرد و به صدور مجوز، عبور و مرورشان را تحت نظارت قرار داد. در نهایت مسئولان محیط زیست، دامپزشکی و نیروی انتظامی باید با رایزنی و تعامل راه حلی برای این معضل پیدا کنند تا چه از لحاظ اخلافی و انسانی، چه از لحاظ محیط زیستی و بهداشتی و چه از لحاظ وجهه بین‌المللی، آسیبی به کشور وارد نشود.

بیشتر بخوانید: کشتار اسب‌های باربر با قانون همخوانی ندارد

تاکنون برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مانند احمدعلی کیخا، عضو کمیسیون اجتماعی، عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده نقده و اشنویه، سیدتقی کبیری، عضو کمیسیون اقتصادی، شکور پورحسین شقلان، عضو کمیسیون اجتماعی، محسن بیگلری نماینده سقز و بانه، رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر و همچنین امید کریمیان نمایندهٔ مجلس نهم از حوزهٔ انتخابیهٔ مریوان و سروآباد خواستار رسیدگی به کشتار چارپایان باربر در مناطق مرزی شده‌اند که به گفته آنها علاوه نه تنها از نظر شرعی، اخلاقی و انسانی ناپسند است و وجهه کشورمان را در مجامع بین‌المللی تخریب می‌کند بلکه به لحاظ بهداشتی خطری جدی برای سلامتی جامعه محسوب می‌شود.