ارسال کننده خبر اردلان فضلی
اراضی كشاورزی برج میشوند؛ كشاورزان بیكار
زمینهای كشاورزی برج میشوند/نوبرانههایی كه هیچگاه بدست مصرفكننده نمیرسند/كمبود و گرانی كود اوره كشاورزان را مستاصل كرده است.
قائم مقام خانه کشاورز عدم حمایت از كشاورز، عدم جبران خسارات، افزایش قیمت و كمبود نهادههای كشاورزی را از جمله دافعههای كشاورزی و رهاسازی زمینهای كشاورزی و تبدیل شدن اراضی به آپارتمان و برج عنوان كرد.
عنایت بیابانی قائم مقام خانه کشاورز در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص تغییر کاربری زمینهای کشاورزی اظهار داشت: عدم حمایت از کشاورزان و باغداران و همچین خسارات وارده به باغات میوه در شمال کشور در پی بارش برف شدید در زمستان سال گذشته مزید بر علت شده تا زمینهای کشاورزی و باغات تبدیل به آپارتمان شوند.
اراضی كشاورزی برج میشوند،كشاورزان بیكار
وی با تاکید بر لزوم حفظ زمینهای کشاورزی بعنوان ثروت ملی، افزود: در حال حاضر بعلت اقتصادی نبودن کشاورزی زمینها تغییر کاربری میگیرند و مزارع و باغات میوه بالاخص در شمال کشور تبدیل به برج و آپارتمان میشوند بطوری که این روند روز به روز در حال توسعه است.
گرانی سوخت؛ مانع رسیدن میوه و صیفی به بازار مصرف
بیابانی با اشاره به اینکه عدم جبران خسارات وارده به کشاورز منجر به رها شدن زمینهای کشاورزی شده، خاطرنشان کرد: اکنون در شهرهایی که نوبرانههایی مثل هندوانه و طالبی برداشت میشود گرانی سوخت و حمل و نقل باعث شده که این صیفی جات در مزارع باقی مانده و هیچگاه بدست مصرف کننده نرسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت یک کیلو گوجه فرنگی در جیرفت ۲۰۰ تومان است اما کرایه حمل آن ۲۸۰ تومان است لذا برای کشاورز به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست كه محصول را به بازار مصرف برساند و اگر هم به بازار برسد مصرف کننده مجبور است محصول را گران بخرد.
افزایش دوبرابری قیمت كود اوره/ كود اوره كمیاب است
قائم مقام خانه کشاورز با اشاره به نرخ بالای کود و سم برای کشاورز تصریح کرد: پتروشیمیها نه تنها قیمت کود اوره را بالا بردهاند بلکه سهمیهها را نیز کاهش داده و این مسئله سبب شده که قیمت تمام شده محصول برای کشاورز افزایش قابل توجهی یابد.
وی میزان عرضه کود اوره را به کشاورز در سال جاری حدود۷۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: در کشت بهاره با وجود تقاضای زیاد کشاورزان برای کود اوره میزان عرضه کاهش یافته به طوری که آنگونه که گفته شده ۲ میلیون تن کود لازم است که تنها ۷۰۰ هزار تن در اختیار کشاورز قرار داده شده و این مسئله موانع کشت را در کشاورزان دو چندان کرده است.
بیابانی یادآور شد: کشاورزان سال گذشته هر کیسه ۵۰ کیلویی کود اوره را با نرخ ۱۷۵۰۰ تومان خریداری میکردند در حالی که امسال علاوه بر کاهش عرضه مجبورند این کود را با نرخ ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان تهیه کنند به نحوی که وزارت کشاورزی نیز نسبت به این مسئله اعتراضاتی را مطرح کردهاند اما تا کنون کارساز نبوده است.
آخرین دیدگاهها