نخستین جلسه هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان جنگل ها برگزار میشود

ارسال کننده خبر غلامرضا اخلاقی

نخستین جلسه هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان جنگل ها برگزار میشود

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: عضو هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، از تشکیل نخستین جلسه هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد این سازمان خبر داد و گفت: با توجه به ضرورت این مهم،‌ قرار است امروز یکشنبه (۲۸ اردیبهشت) نخستین نشست این هیات برگزار شود.

ایرج ندیمی در گفت و گو با خانه ملت، با بیان اینکه ابعاد مختلفی اعم از بخش مدیریتی، ساختاری، کاهش جنگل‌ها در ایران از جمله موارد مهم در موضوع تحقیق و تفحص از سازمان جنگل ها و مراتع کشور به شمار می‌رود، ادامه داد: همچنین از بین رفتن منابع طبیعی یا قاچاق چوب به بهانه اجرای طرح‌ها از موضوعات محور این تحقیق و تفحص محسوب می‌شود.

نماینده مردم سیاهکل و لاهیجان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه کشور با از بین رفتن جنگل‌ها ضررهای زیادی به کشور تحمیل خواهد شد، یادآور شد:‌ به طور حتم هوا، اکسیژن و سلامت محیط زیست وابسته به وجود جنگل‌ها و مراتع است که در صورت از بین رفتن آن خسارت‌های جبران‌ناپذیری گریبانگیر کشور خواهد شد.

وی تصریح کرد: لازم است تا در مورد مسایل مربوط به جنگل‌ها، قانونی تعریف شده داشته باشیم و در این میان باید با مدیریت درست مانع از بین رفتن جنگل‌ها و مراتع در کشور شویم.

عضو هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان جنگلها و مراتع کشور، با بیان اینکه بخش زیادی از اعضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان جنگلها و مراتع کشوردر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس حضور دارند، تاکید کرد: درصدد هستیم تا بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس ۶ ماهه این کار را به پایان برسانیم و با اخذ نظر کارشناسان، به بررسی این مهم پرداخته و در نهایت به نتیجه دلخواه دست یابیم.

به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح مورخ ۱۳۹۲/۱۱/۸ با ۱۳۸ رای موافق، ۳۹ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع با انجام تحقیق و تفحص از سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری موافقت کردند.

این تقاضای تحقیق و تفحص ابتدا در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی به تصویب رسیده بود و سپس در صحن علنی مجلس با رای مثبت نمایندگان مجلس مواجه شد.

مهمترین محورهای این تحقیق و تفحص بشرح زیر می باشد:

– علل مدیریتی کاهش میزان جنگل‌ها و از بین رفتن مراتع

– میزان واگذاری‌ها، اهداف، عملکرد، انطباق با قوانین

– تعامل با وزارتخانه‌های صنعتی، تولیدی، ورزشی وفق قوانین

– میزان واردات چوب به لحاظ حفظ جنگل ها

– آثار از بین رفتن جنگل‌ها در تخریب (به جهت سیل) مزارع و از بین رفتن خاک غنی و افزایش رانش‌ها

– نحوه حفاظت از جنگل‌ها به لحاظ پایش انسانی، صنعتی و الکترونیکی