۹/۵ میلیون مرغ طی ۸۰ روز گذشته بر اثر شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از بین رفته است
دبیرکل کانون سراسری مرغ تخمگذار کشور، با بیان اینکه از ابتدای مهرماه سال جاری تاکنون، بیش از ۱۷۰ کانون آلوده به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان داشته ایم، گفت: حدود ۹/۵ میلیون مرغ طی ۸۰ روز گذشته از بین رفته است.
سید فرزاد طلاکش با اشاره به اینکه در سال گذشته در همین تاریخ، حدود ۲۰ کانون بیماری در کشور وجود داشت، گفت: امسال از ابتدای مهرماه تاکنون، بیش از ۱۷۰ کانون آلوده داشته ایم که تقریباً ۹۰ درصد آن مربوط به واحدهای صنعتی است و حدود ۹.۵ میلیون قطعه مرغ طی این ۸۰ روز از بین رفته اند.
سال گذشته بر اثر بیماری آنفلوانزا هزار و پانصد میلیارد تومان به صنعت مرغ داری کشور خسارت وارد گردید
دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم گذار ایران تصریح کرد: این در حالی است که در سال گذشته، در طول دوره بیماری ۱۱/۵ میلیون قطعه مرغ تلف شده بود.
طلاکش با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور سال گذشته برای معدوم سازی حدود ۱۱/۵ میلیون قطعه مرغ، نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان هزینه کرده است، اضافه کرد: این مبلغ فقط برای اجرای عملیات هزینه شده و جدا از این، هزار و پانصد میلیارد تومان به صنعت مرغ داری کشور خسارت وارد گردید.
ویروس آنفلوانزای پرندگان با پرنده های مهاجر وارد کشور می شود
دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم گذار ایران تأکید کرد: خوردن مرغ و تخم مرغ مشکلی از نظر انتقال بیماری برای انسان ایجاد نمی کند و اگر اتفاقی در این زمینه رخ می هد، مربوط به ارتباطات شغلی است و ربطی به مصرف مرغ و تخم مرغ ندارد.
قوه قضائیه و محیط زیست به کمک سازمان دامپزشکی بیایند
طلاکش با بیان اینکه ویروس آنفلوانزای پرندگان با پرنده های مهاجر وارد کشور می شود، اظهار داشت: این پرندگان حدود سه هفته است که وارد کشور ما شده اند و معمولاً نیز ابتدا به شمال کشور می روند. در این راستا باید دستگاه هایی مانند نیروی انتظامی، قوه قضائیه و محیط زیست به کمک سازمان دامپزشکی بیایند تا از انتشار این ویروس در کشور جلوگیری شود.
ممکن است از طریق پرندگان مهاجر، تیپ جدیدی از آنفلوآنزای فوق حاد وارد کشور شود
وی با اشاره به اینکه البته نمی توان نسبت به سهل انگاری برخی مرغداران در این زمینه چشم پوشی کرد، گفت: با این وجود باید از ارگان های دولتی سوال کرد آیا برای آموزش مرغداران و تولید کنندگان اقدامی انجام داده اند؟
دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم گذار ایران تصریح کرد: ممکن است از پرندگان مهاجر که وارد کشور می شوند، تیپ جدیدی از آنفلوآنزای فوق حاد وارد کشور شود که این مساله ما را با چالش جدیدی مواجه خواهد کرد و امیدواریم چنین اتفاقی رخ ندهد.
طلاکش تأکید کرد: در حال حاضر نگرانی ما این است که استان های اصلی و قطب های تولید در کشور مانند قم، اصفهان و سمنان درگیر این بیماری شوند
آخرین دیدگاهها