خاورمیانه دومین چشمه بزرگ تولید ریزگرد در جهان است
داوود پرهیزکاردر همایش بحران دریاچه نمک که در تالار مفید دانشگاه قم برگزار شد با اشاره به اینکه شرایط خشک و کم بارش در منطقه ناشی از گردش کلی جو است، اظهار داشت: در نیمکره شمالی و جنوبی سه حلقه جریان جوی را مشاهده میکنیم که قرینه هم عمل میکنند و موجب فرونشینی هوا و کاهش بارش شدهاند.
ارسال کننده : نادر زندی
وی با بیان اینکه این انرژیهای جوی بسیار وسیع و بزرگ هستند و بشر نمیتوانند تغییری در آن ایجاد کند، افزود: باید بپذیریم که کشور ما یک کشور کم آب است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد: خاورمیانه پس ازصحرای بزرگ آفریقا دومین چشمه بزرگ گرد و خاک در جهان است.
وی گفت: گرد و خاک تنها محصول داخلی نیست بلکه گرد و خاکهایی داریم که از شمال آفریقا به سمت ایران میآید که از نظر اندازه بسیار ریز هستند و در لایههای بالایی جو هستند.
پرهیزکار با اشاره به اینکه گرد و خاک در سازمان هواشناسی یک ریشه بسیار قدیمی دارد، افزود: واژه ریزگرد در اصطلاح شناسی هواشناسی هیچ جایگاهی ندارد.
به گفته وی٬ دو عامل را میشود برای فراوانی پدیده گرد و خاک در نظر گرفت که یکی خشکسالی و دیگری توسعه ناپایدار است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: در مسئله خشکسالی تکرار کم بارشی را در کشور داریم که مدام اتفاق افتاده و یک درجه دمای جو زمین نسبت به دوره پیش از صنعتی شدن افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه گرمایش جهانی امروز به نخستین چالش جهانی تبدیل شده است، گفت: در همین راستا ۱۹۷ کشور تعهدنامهای امضا کردند که جلوی انتشار گازهای گلخانهای را بگیرند.
پرهیزکار ادامه داد: وقتی دمای زمین افزایش پیدا میکند، پدیدههای ما دمای بالا بیشتر رخ میدهد و شاهد هجوم هوای گرم خواهیم بود که موجب رخ دادن خشکسالی های مکرر میشود.
آخرین دیدگاهها