شکارچیان قوچ وحشی دستگیر و پس از واریز جریمه به دادگاه معرفی شدند

شکارچیان قوچ وحشی با تلاش محیط بانان دماوند دستگیر و پس از واریز جریمه به دادگاه معرفی شدند. تعداد این شکارچیان سه نفر بوده و بایستی به زودی در دادگاه حاضر شوند.

ارسال کننده : نادر زندی

‫شکارچیان قوچ وحشی دستگیر و پس از واریز جریمه به دادگاه معرفی شدند‬‎ ile ilgili görsel sonucu

روز شنبه “۹۵/۱۲/۷” نیروهای یگان محیط زیست دماوند در استان تهران حین گشت و کنترل در مناطق آزاد این شهرستان متوجه صدای شلیک گلوله شدند.

عباس میرزاکریمی رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند در این باره گفت: “محیط بانان به جست و جو پرداخته و پس از مدتی دوربین کشی دو سه شکارچی متخلف را مشاهده کردند.”

وی افزود: “مأموران که دو نفر بودند به دلیل تعداد متخلفان و همچنین فاصله زیاد و احتمال فرار آن‌ها موضوع را به مرکز اداره گزارش داده و تقاضای نیروی کمکی کردند”.

با حضور دو اکیپ کمکی از مأموران محیط زیست دماوند، تلاش برای برخود قانونی با متخلفان آغاز شد.

پس از دستگیری یکی از آنان، متهم در بازجویی ها هویت دو متخلف متواری را نیز کاملا فاش کرده و مشخصات آن ها را نیز در اختیار مأموران محیط زیست گذاشت.

متهم دستگیر شده در جریان بازجویی ها گفت: «هنگامی که در حال فرار از دست محیط بان بودم و مأموران نیز دائما تیر هوایی شلیک می کردند به شدت ترسیده بودم و با شلیک های هوایی گمان می کردم هر لحظه هدف گلوه قرار می گیرم، در همان زمان بود که استرس و ترس بسیار زیاد یک جانور هنگامی که از دست شکارچی می گریزد و شکارچی به سمت حیوان شلیک می کند را کاملا درک کردم و از این عمل خود پشیمان هستم.»

با شکایت اداره محیط زیست دماوند پرونده ای در این رابطه در مراجع قضایی این شهرستان تشکیل و به زودی احضاریه و در صورت عدم حضور، حکم جلب متهمان فراری نیز صادر می‌شود.

البته یکی از شکارچیان فراری که از متخلفان سابقه دار منطقه نیز به شمار می رود از فاش شدن هویت خود با خبر شده و طی تماس تلفنی با اداره محیط زیست دماوند اعلام کرده است که طی روزهای آینده خودش را به دادگاه معرفی خواهد نمود.

متهم دستگیر شده روز یکشنبه ۹۵/۹/۱۶ مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از شکار غیرمجاز یک قوچ وحشی را به حساب دولت واریز و فیش مربوطه را به دادگاه ارایه کرد.

همچنین تصویر به دست آمده از شکار غیرمجاز کل وحشی نیز مربوط به دیگر متهم فراری است که وی نیز پس از حضور در دادسرا باید مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از شکار غیر مجاز یک کل وحشی را به حساب دولت واریز کند.

متهمان علاوه بر پرداخت ضرر و زیان وارده به محیط زیست در دادگاه از جنبه کیفری جرم نیز محاکمه شده و به جرم شکار غیرمجاز جانوران وحشی حمایت شده بر اساس ماده ۱۲ قانون شکار و صید به حبس از سه ماه تا سه سال و یا جزای نقدی از یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تا ۱۸ میلیون ریال محکوم خواهند شد.

همچنین با توجه به اینکه جواز حمل اسلحه کشف شده متعلق به فرد دیگری است اسلحه مربوطه غیرمجاز محسوب شده و مقام قضایی می تواند با استناد به ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی نسبت به ابطال مجوز حمل اسلحه کشف شده اقدام و دستور مصادره آن را به نفع دولت را صادر کند.