مجلس به دنبال محاکمه عاملان تولید و توزیع بنزین سرطانزا در سال های گذشته

ارسال کننده خبر غلامرضا اخلاقی

مجلس به دنبال محاکمه عاملان تولید و توزیع بنزین سرطانزا در سال های گذشته

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به گزارش خبرگزاری مهر، کمال الدین پیرموذن عضو هیات رئیسه فراکسیون محیط زیست مجلس می گوید: هیات رئیسه فراکسیون محیط زیست از ابتدای مجلس نهم با توجه به گزارشات موثق مبنی بر اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد آلودگی هوا در کلانشهرها ناشی از سوخت و خودروها است، به سازمان های متولی تذکر داده بود اما همواره وزارت نفت با توجیهات و بهانه های مختلف زیر بار نمی رفت و غیر استاندارد بودن سوخت را قبول نمی کرد.

پیرموذن اظهار داشت: افتتاح پالایشگاه تندگویان و چند پالایشگاه دیگر در سطح کشور همواره از توجیهاتی بود که وزارت نفت برای سوخت غیراستاندارد خود ارائه می داد. این در حالی است که سال گذشته سازمان استاندارد اعلام کرد که چهار پنجم سوخت تولیدی در کشور غیراستاندارد است، یعنی تنها ۱۷ میلیون لیتر سوخت از ۷۰ میلیون لیتر سوخت مورد نیاز روزانه کشور استاندارد بود.

عضو هیات رئیسه فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: خوشبختانه دولت یازدهم از ابتدا با توجه به شعارهایی که برای حفظ محیط زیست داده بود در پی استاندارد کردن سوخت مصرفی در کشور اقدام کرد. امسال از حدود ۴۰ روز پیش پس از ۴ سال در تمام شهرهای کشور سوخت استاندارد توزیع می شود که همین موضوع باعث بهبود هوای کشور به ویژه در کلانشهرها شده است.

درخواست مجلس از قوه قضاییه برای مواخذه مقصران تولید سوخت سرطانزا

به گفته وی، مجلس شورای اسلامی تا حصول نتیجه نهایی پیگیر این موضوع است و با کسانی که در سالیان گذشته علیرغم تذکرات و هشدارهای مسئولان مربوطه با جان هموطنان بازی کرده و سوختی که به گفته همگان سرطان زا بوده است، تولید و توزیع کرده اند برخورد می کند.

پیرموذن از قوه قضائیه درخواست کرد که گزارش های تحقیق و تفحص مجلس در خصوص سرطان زا بودن سوخت پتروشیمی و توزیع آن در سال های گذشته در کشور را پیگیری کند و دستگاه ها و مسئولان متولی را که موجب مرگ سالیانه ۴ هزار نفر در کشور بر اثر سوخت غیراستاندارد شده اند مواخذه کند.

امکان احقاق حق آسیب دیدگان ناشی از توزیع بنزین های غیر استاندارد وجود ندارد

اما نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به عوارض توزیع بنزین غیر استاندارد در سال های گذشته گفت: متأسفانه قانون مدونی برای احقاق حق آسیب­ دیدگان از معضلات عمومی بهداشت وجود ندارد.

مراد هاشم­زهی در گفت­ وگو با خانه ملت گفت: مردم ما در موارد متعددی بر اثر مشکلات عمومی و غیرملموس آسیب دیده­ اند و هیچ­گاه نتوانسته ­ایم آسیب دیدن این افراد را بر اثر معضلات ناشی از بهداشت عمومی طوری اثبات کنیم که منجر به احقاق حق واقعی آنان شود.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مورد مشکلات ناشی از آلودگی هوا و مبحث بنزین­ های تولید شده در مجتمع های پتروشیمی هم بحث به همین منوال است.٬ با وجود اینکه بسیاری از شهروندان تهرانی و چند شهر دیگر که با معضل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می­ کردند دچار آسیب دیدگی­ های زیادی شده اند، امکان احقاق حق این افراد و مسئول دانستن متصدیان این مشکلات وجود نداشت.

وی ضمن انتقاد از مسولان وقت در اطلاع رسانی نادرست پیرامون بنزین های تهیه شده از مجتمع های پتروشیمی گفت: متاسفانه آنها به صورت نمادین بنزین یورو ۴ را در برخی پمپ های بنزین توزیع می کردند و براساس آن مدعی می شدند که محصولات مجتمع های پتروشیمی دارای کیفیت مناسب است.

هاشمزهی افزود: خوشبختانه در دولت جدید توزیع بنزین­ی که به سلامت مردم آسیب وارد می­ کرد قطع شده است و باید درکنار این اعمال محدودیت­ ها امکان تحقیق و کمک به تولید بنزین استاندارد نیز فراهم شود.